Home / Πολιτική / Κυνική δήλωση Ερντογάν: “Όσο μεγαλώνει η Τουρκία…” Τι ανησύχησε την Άγκυρα 

Κυνική δήλωση Ερντογάν: “Όσο μεγαλώνει η Τουρκία…” Τι ανησύχησε την Άγκυρα 

Σε επίδειξη κυνισμού επιδόθηκε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «όσο μεγαλώνει η Τουρκία τόσο αυξάνεται κι η ζώνη ενδιαφέροντός της από τα Βαλκάνια, στον Καύκασο στο Ιράκ στη Σύρια και τη Λιβύη».

«Δεν θα επιτρέψουμε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο» διακήρυξε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη. «Υπάρχει πολιτική οικονομική ζώνη ενδιαφέροντος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Πάντως, στην Άγκυρα επικρατεί νευρικότητα για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας. Τόσο για την πρωτοβουλία για εμπάργκο όπλων από τις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα τη Γερμανία, τόσο και το ελληνικό αίτημα συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, που αφορά άμεσα την εξαιρετικά προβληματική τουρκική οικονομία. 

Τη νευρικότητα των γειτόνων επιτείνει περαιτέρω η τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης την Τετάρτη στη Λευκωσία θα τεθούν η τουρκική παραβατικότητα και η κλιμακούμενη ένταση της Άγκυρας που εξακολουθεί να προκαλεί με το Ορούτς Ρέις ανοικτά του Καστελόριζου. 

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές της χώρας μας, το Κάιρο έχει αναχθεί σε σημαντικό σύμμαχο μετά και την υπογραφή του συμφώνου με την Αθήνα που καθόρισε έστω και μερικώς τα όρια των εκατέρωθεν θαλασσίων ζωνών.

Την ίδια ώρα, το αξιόμαχο των τουρκικών δυνάμεων δέχεται συνεχώς πλήγματα με συλλήψεις στελεχών με την κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές». Την Τρίτη συνελήφθησαν 21 εν ενεργεία αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού ενώ είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα οι συλλήψεις 16 πιλότων της αεροπορίας. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr