Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Καλεί ξανά Νοτιά και Παππά ο Μελισσανίδης για την «Αγιά Σοφιά»

Καλεί ξανά Νοτιά και Παππά ο Μελισσανίδης για την «Αγιά Σοφιά»

Πώς και μέσω ποιων περιμένει ο «Τίγρης» να βρει τα χρήματα που χρειάζονται για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Κρίσιμος μήνας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η «Αγιά Σοφιά» μπήκε σε διαβούλευση, η οποία ακούγεται πως θα διαρκέσει για σχεδόν ενάμιση μήνα. Κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει ο επιχειρηματίας να έχει βρει τα χρήματα για την έναρξη των εργασιών. Διότι αν τα πράγματα εξελιχθούν καλώς και δεν προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα-«κόλλημα» μέσω της διαδικασίας της δημόσιας διαβούλευσης, τότε από μέσα Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, θα είναι όλα έτοιμα να ξεκινήσουν εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο «Τίγρης» βρίσκεται μια ανάσα από συμφωνία βόμβα για το έργο με ξένη πολυεθνική. Όμως: Για να προχωρήσει, θα πρέπει πρώτα η «Δικέφαλος 1924» να έχει μαζέψει τα πρώτα σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά κάπου στα 70 εκατομμύρια ευρώ που θα απαιτηθούν για το έργο.

Αυτά τα πρώτα 30 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που έχει συμφωνήσει να πάρει η ΑΕΚ από την Περιφέρεια (τα 20 εκατ. ευρώ) συν εκείνα από την «Δικέφαλος 1924» (άλλα 10 εκατ. ευρώ).

Αγώνας δρόμου λοιπόν για τον Μελισσανίδη. Που και με την Περιφέρεια πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια, αλλά και τα λεφτά της «Δικέφαλος» να μαζέψει αφού από την συμμετοχή του κόσμου (μέσω των διαρκείας τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τις μετοχές που αγόρασαν) οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν συγκεντρωθεί. Κάτι που σημαίνει, ότι θα πρέπει οι βασικοί μέτοχοι να βάλουν περισσότερο το χέρι στα ταμεία τους.

Και που υπολογίζει περισσότερο ο Μελισσανίδης; Όπως ακούμε, ξανά, στους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά… Αυτούς θα καλέσει για βοήθεια και οικονομική στήριξη. Ξέρει ότι αγαπάνε την ΑΕΚ και πως παρά την πικρία τους για πολλά στο παρελθόν είναι πρόθυμοι να σταθούν κοντά σε ένα νέο εγχείρημα. Το θέμα είναι βέβαια σε ποιο βαθμό.

About totritomati