Home / Ειδήσεις / Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο δίπλα από το ΟΑΚΑ

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο δίπλα από το ΟΑΚΑ

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το ΟΑΚΑ, εξετάζει η κυβέρνηση για την κατασκευή και τη διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης προσφύγων.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε δημοσίευμά του έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ένα κέντρο προσφύγων θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ενοικίαση σπιτιών ιδιωτών στα οποία θα φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μετεγκατάστασή τους, όπως αναφέρει το Έθνος.

Το σχέδιο για να μείνουν οι πρόσφυγες σε σπίτια ιδιωτών που έχουν μείνει ξενοίκιαστα θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Τα σπίτια αυτά θα είναι διασκορπισμένα σε όλη την επικράτεια και η διαμονή των προσφύγων θα είναι προσωρινή, με διάρκεια παραμονής τους δύο ή τρεις μήνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά σε ποια χώρα θα μείνουν.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και σε όσους υπάγονται στο νομικό καθεστώς του πρόσφυγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιδότηση του ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500035231#ref=latestarticles

About basilis progressive