Home / Gossip / Θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου; δες τι χρώμα σου ταιριάζει..

Θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου; δες τι χρώμα σου ταιριάζει..

Το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών μπορεί να είναι μία εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Εκτός από το χρώμα της επιδερμίδας σου – ενδεχομένως και των ματιών σου- πρέπει επίσης να υπολογίσεις σωστά πώς το νέο χρώμα βαφής μαλλιών που θα διαλέξεις θα «δέσει» με αυτό που ήδη έχουν τα μαλλιά σου και θα προκύψει η σωστή απόχρωση.
Με τις ακόλουθες συμβουλές η διαδικασία θα γίνει πιο απλή για εσένα.

Μην επιλέγεις ποτέ πάνω από δύο τόνους πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό χρώμα


Αν θέλεις ν’ αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου από καστανό σκούρο σε πλατινέ, πήγαινε καλύτερα στο κομμωτήριο και μην το δοκιμάσεις σπίτι. Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται πώς μπορούν να διορθώσουν το κακό αποτέλεσμα που προέκυψε επειδή δε διάλεξαν στο σωστό χρώμα βαφής μαλλιών. Η απάντηση είναι χρησιμοποιώντας ημιμόνιμες βαφές και επιλέγοντας πάντα μέχρι δύο τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των μαλλιών.

Μη βασίζεσαι στη φωτογραφία της συσκευασίας
Οι φωτογραφίες στα κουτιά των βαφών μαλλιών μπορούν να εξαπατήσουν, γι’ αυτό βασίσου καλύτερα στο χρωματολόγιο. Οι περισσότερες συσκευασίες αναφέρουν το χρώμα (ξανθό, καστανό, μαύρο και κόκκινο) και την απόχρωση του χρώματος (ανοιχτό, μέτριο και σκούρο), και μπορεί επίσης να υποδεικνύουν τον τόνο (χρυσό ή σταχτί).

Μάθε αν είσαι «ψυχρός» ή «θερμός» τύπος
Γνωρίζοντας τί τύπος είσαι θα μπορέσεις να βρεις πιο εύκολα το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών που θα προσαρμοστεί καλύτερα στον τόνο της επιδερμίδας σου.
Οι περισσότερες γυναίκες θα απαντούσαν ότι είναι και τα δύο. Αλλά όσον αφορά στο χρώμα των μαλλιών, είναι σημαντικό να ξέρεις σε ποιά κατηγορία ανήκεις πραγματικά (και δεν έχει καμία σχέση με τη φανταστική σου προσωπικότητα).
Οι «θερμοί» τύποι έχουν χρυσαφιά, σταρένια ή μελαμψή επιδερμίδα και καστανά ή σκούρα μάτια (στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι περισσότερες λατίνες, ασιάτισσες και αφρο-αμερικανές). Οι «θερμές» γυναίκες μαυρίζουν εύκολα και οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών τους είναι πράσινες.
Οι «ψυχροί» τύποι έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και γαλάζια ή πράσινα μάτια, καίγονται πριν μαυρίσουν και οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών τους είναι μπλε. Αν δεν είσαι σίγουρη σε ποιά κατηγορία ανήκεις, γιατί μερικές φορές καίγεσαι στον ήλιο και άλλες μαυρίζεις, τότε μάλλον ανήκεις σε μια παραλλαγή της θερμής κατηγορίας.

Πώς θα διαλέξεις το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών για εσένα

Οι θερμές επιδερμίδες αναδεικνύονται περισσότερο με χρυσαφιές αποχρώσεις, όπως η καραμέλα και το μπρονζέ, ένα τόνο πιο σκούρες από το δέρμα τους. Απόφυγε το κατάμαυρο χρώμα γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι χλωμή. Αν, τελικά, επιλέξεις μια χρυσαφιά απόχρωση, μην «ανοίξεις» πολύ τα μαλλιά γιατί κινδυνεύεις να βγουν πορτοκαλί. Θες να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά; Ναι, μπορείς, αλλά είναι προτιμότερο η διαδικασία να γίνει στο κομμωτήριο και όχι στο σπίτι.

Αν ανήκεις στις ψυχρές αποχρώσεις, απόφυγε χρώματα όπως το χρυσό, το πυρόξανθο ή το χάλκινο γιατί θα τονίσουν τη ροδοκόκκινη επιδερμίδα σου. Η καλύτερη επιλογή για σένα είναι το ψυχρό καστανό και το σταχτί ξανθό.

Πώς θα καταλάβεις αν το ξανθό είναι ένα σωστό χρώμα βαφής μαλλιών για σένα
Ένας βασικός κανόνας είναι ότι οι γυναίκες που είχαν ξανθά μαλλιά σαν παιδιά, διαθέτουν τον κατάλληλο τόνο δέρματος για να γίνουν ξανθές ως ενήλικες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξανθύνεις τα μαλλιά σουν αν δεν ήσουν ένα ξανθό παιδί. Απλώς χρειάζεται να βρεις την κατάλληλη απόχρωση και να ζητήσεις τη συμβουλή ενός ειδικού.

Πώς θα διαλέξεις το σωστό ξανθό
• Επειδή το χάλκινο ξανθό χρώμα ή οι ανταύγειες μπορεί να δημιουργήσουν πολύ δυνατή αντίθεση στις θερμές επιδερμίδες, συνιστάται να προτιμάς τις πιο ζεστές αποχρώσεις.
• Αν έχεις καστανά μαλλιά και θέλεις να τα βάψεις ξανθά, μην τα ανοίξεις πολύ γιατί υπάρχει το ρίσκο να δείχνεις «ξεθωριασμένη». Αντί αυτού, προτίμησε την αντίθεση με ανταύγειες ή ρεφλέ. Και μην ξεχνάς ότι τα σκούρα μαλλιά ταιριάζουν περισσότερο στα καστανά και πράσινα μάτια απ’ ότι τα ξανθά.
• Αν προτιμάς το πλατινέ, θυμήσου ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα αν ο τόνος της επιδερμίδας σου είναι περισσότερο ροδαλός παρά σκουρόχρωμος (βλ. ψυχρούς τόνους δέρματος).

Σου αρέσει το κόκκινο, αλλά δεν ξέρεις αν σου ταιριάζει;
Σου έχουμε καλά νέα! Σχεδόν όλες μπορούν να γίνουν κοκκινομάλλες, χρειάζεται μόνο να βρεις τη σωστή απόχρωση. Αν σου αρέσει το κόκκινο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι την πρώτη φορά αντί να το δοκιμάσεις στο σπίτι να απευθυνθείς σ’ έναν ειδικό. Στο κομμωτήριο λοιπόν, ζήτησε από τον ειδικό να σου φέρει το χρωματολόγιο. Διάλεξε πρώτα τα χρώματα που σου φαίνονται πιο ελκυστικά και κράτησέ τα κοντά στο πρόσωπό σου δίπλα σ’ ένα παράθυρο με φυσικό φως. Ζήτησε του να σε βοηθήσει να διαλέξεις τις αποχρώσεις και τους τόνους που αναδεικνύουν περισσότερο την επιδερμίδα σου.

Έκτακτη κατάσταση
Έβαψες τα μαλλιά σου και φαίνονται χάλια;
Αυτό μπορεί να συμβεί αν, αντί να επιλέξεις με σύνεση το σωστό χρώμα βαφής μαλλιών, επιχειρήσεις να τα βάψεις περισσότερο από δύο τόνους πιο ανοιχτά ή πιο σκούρα από το φυσικό τους χρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, ένας επαγγελματίας του είδους μπορεί να διορθώσει τη ζημιά σε λίγα μόλις λεπτά. Μην προσπαθήσεις να κάνεις κάτι μόνη σου γιατί μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Ένα πολύ καλό λούσιμο με ζεστό νερό αμέσως μετά τη βαφή και η υπομονή για 5-6 λουσίματα ακόμα θα σου φανούν χρήσιμα…

πηγή

About gossipangel