Home / Αστυνομικά / Η λίστα με τους δημοσιογράφους που φέρονται να έπαιρναν λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η λίστα με τους δημοσιογράφους που φέρονται να έπαιρναν λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τη λίστα των δημοσιογράφων που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ και την οποία κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, δημοσιεύει το koutipandoras.gr.
Όπως σημειώνει το koutipandoras.gr, στη λίστα υπάρχουν ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλα μέσα εμφανίζονται να λαμβάνουν ποσά πολύ μικρότερα από άλλα αντίστοιχα ή ακόμη και από μεμονωμένους δημοσιογράφους.

Λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε το σύνολο της έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά χρηματικά ποσά, τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς διαύλους και εταιρείες ΜΜΕ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος της ΕΣΗΕΑ, αποκάλυψε πως, το ύψος του ποσού, που διακινήθηκε μέσω του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ ανέρχεται στα 28 εκ. €, την τελευταία πενταετία, που αφορούν μόνο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ αντίστοιχα, υπάρχουν και Ευρωπαϊκά Κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Ερωτώμενος για τον αριθμό των δημοσιογράφων, που αναφέρονται στην έκθεση, τόνισε πως, είναι 37 και «τα μισθολόγια είναι πάνω από 150». Ερωτηθείς για το αν πρόκειται για «μαύρο χρήμα» ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «θα αποφανθεί η ΕΣΗΕΑ».

ScreenHunter_5

ScreenHunter_3

About totritomati