Home / Ελλάδα / Η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία

Η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία

Τρεις είναι, έως τώρα, οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν πάρει ήδη θέση στην κούρσα διαδοχής και τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρξουν κι άλλα πρόσωπα που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε χθεσινή συνομιλία με δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο μιας δικής του υποψηφιότητας ανέφερε τα εξής:«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά τίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1, συγκεντρώνει υπογραφές για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του. Όπως αποκάλυψε, έχει ήδη συγκεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Υποστήριξε ότι «δε θέλει υπογραφές “διασήμων”», ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, απάντησε: «Ο Μάκης είναι φίλος μου χρόνια, είχαμε κοινή διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει». Σημείωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει μηχανισμούς». «Είμαι αυτό που βλέπετε» σημείωσε και συνέχισε: «Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου».

Εξάλλου επιστολή προς τα μέλη της Πολιτική Επιτροπή, με την οποία τους ζητά στήριξη για μια δική του ενδεχόμενη υποψηφιότητα, έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή και προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν τις υπογραφές 50 μελών της Π.Ε. ή του 1/10 των μελών του τελευταίου συνεδρίου.

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/90056/I-koursa-diadochis-sti-Nea-Dimokratia

About basilis progressive