Home / Βίντεο / Η Θεσσαλονίκη έγινε… Καράκας: Τριτοκοσμικές εικόνες σε διανομή τροφίμων στη ΔΕΘ

Η Θεσσαλονίκη έγινε… Καράκας: Τριτοκοσμικές εικόνες σε διανομή τροφίμων στη ΔΕΘ

Λιποθυμίες και φωνές για μια σακούλα με τρόφιμα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εικόνες που καταδεικνύουν με τον χειρότερο αλλά και τον πιο εμφατικό τρόπο στο σημείο που έχει φτάσει ο μέσος Έλληνας εξελίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο περίπτερο 16 της Έκθεσης οι χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» που ήταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να σπρώχνονται και να φωνάζουν μετά από ώρες αναμονής με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Ατομα λιποθύμησαν από την εξάντληση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, την ώρα που οι υπεύθυνοι της διανομής παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τα όσα εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια τους. Για να συγκρατήσουν τον κόσμο οι υπεύθυνοι έβαλαν κάγκελα μπροστά από το σημείο της διανομής αλλά αυτό άναψε τα αίματα, καθώς οι παρευρισκόμενοι τα έριξαν και προσπάθησαν να πλησιάσουν τους πάγκους που είχαν στηθεί, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η διανομή έως ότου αποκατασταθεί η τάξη.

Η διανομή τροφίμων για δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο αλλά εκεί δεν ήταν κανείς. Λίγο αργότερα υπεύθυνος, ενημέρωσε τους δικαιούχους, ότι δεν έχουν φτάσει τα φορτηγά με τα τρόφιμα και για αυτό το λόγο θα αργήσει η διανομή. Ωστόσο στο σημείο της διανομής, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από πολύ νωρίς είχε μαζευτεί πάρα πολύ κόσμος, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Οι τεράστιες ουρές είχαν σχηματιστεί για την διανομή τροφίμων, φρούτων – λαχανικών, ελαιολάδου, κοτόπουλου, τυριού και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων), γεγονός που καταδεικνύει την απόγνωση του κόσμου. Οι δικαιούχοι, που συνολικά έφτασαν τους 9.196, κατά την προσέλευσή τους ήταν αναγκαίο να προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν παρελάμβαναν αυτοπροσώπως τα είδη. Κάτι από Βενεζουέλα δηλαδή…

Δείτε βίντεο


Πηγή φωτογραφιών και βίντεο thestival

protothema.gr

About Kostas Athanasoulis