Home / Πολιτική / Η Ελλάδα θα απέχει από τη Σύνοδο παρευξείνιων χωρών στη Μόσχα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Η Ελλάδα θα απέχει από τη Σύνοδο παρευξείνιων χωρών στη Μόσχα λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ. ΟΣΕΠ) δε θα συμμετάσχει στις τακτικές, για το τρέχον εξάμηνο, εργασίες της 59ης Ολομέλειάς της, στη Μόσχα (6-9 Ιουνίου 2022), κατόπιν παρεμβάσεως του Προέδρου της Βουλής, κ. Τασούλα.

Σημειώνεται ότι από την ένταξη της Ελλάδας στην Κ.Σ. ΟΣΕΠ, τον Ιούνιο του 1995, η ελληνική συμμετοχή στις τακτικές εργασίες της Συνέλευσης υπήρξε ανελλιπής και συνυφασμένη με τους στόχους που έχουν τεθεί από τον Κανονισμό Λειτουργίας της, μεταξύ των οποίων διακρίνονται: η εξασφάλιση της κατανόησης και υιοθέτησης των ιδανικών της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, η παροχή νομικής βάσης για οικονομική, εμπορική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών, η παροχή βοήθειας στα εθνικά κοινοβούλια για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία δεν θα συμμετάσχει σε τακτικές εργασίες και μάλιστα Συνόδου Ολομέλειας, δεδομένου ότι η χώρα που τη φιλοξενεί, η Ρωσία, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, έχει επιτεθεί απρόκλητα κατά της Ουκρανίας, προκαλώντας τεράστιες ανθρώπινες και υλικές απώλειες. 

Οι συμμετέχουσες στη Συνέλευση χώρες-μέλη είναι: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία_.
 

Πηγή: skai.gr

Οικονόμου: Ο Τσίπρας περιοδεύει τη χώρα και ονειρεύεται ότι ζει στο 2012
ΝΔ κατά Τζανακόπουλου: Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες στο ΑΠΘ
Τσίπρας: Η ζωή των πολιτών με τον Μητσοτάκη θυμίζει πλέον «survivor»

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr