Home / Ειδήσεις / Η δικαιοσύνη ρίχνει φως στις υποθέσεις στις οποίες φέρεται εμπλεκόμενος ο Θ. Λιακουνάκος

Η δικαιοσύνη ρίχνει φως στις υποθέσεις στις οποίες φέρεται εμπλεκόμενος ο Θ. Λιακουνάκος

Απολογείται την Παρασκευή ο Θωμάς Λιακουνάκος, για την υπόθεση της προμήθειας τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ που θα τοποθετούνταν στα αεροσκάφη Embraer, έργο που αποτελούσε αντισταθμιστικό πρόγραμμα για τη σύμβαση του Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ), αξίας 540 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Axon (οικονομικές και υπηρεσίες υγείας, εκδόσεις, αεροπλοΐα, real estate, εμφιάλωση και εμπορία νερού) και μεγαλομέτοχος της Euromedica (Πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού). Υπήρξε ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρείας (AXONair), ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων.

Στην περίοδο 1996-2009 τα εξοπλιστικά που πήρε, μέσω του κ. Λιακουνάκου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ. Τα μεγαλύτερα προγράμματα αφορούν στα άρματα μάχης Leopard 2 και τα ιπτάμενα ραντάρ EmbraerEΜΒ-145Η.

Η υπόθεση των Leopard 2H αφορά στα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα. Ο τότε αναπληρωτής Γ.Δ. Εξοπλισμών, Αντώνης Καντάς, τον είχε κατονομάσει, στη δίκη Τσοχατζόπουλου, ως έναν από τους επιχειρηματίες που δωροδοκούσαν Έλληνες αξιωματούχους. Στην κατάθεσή του ανέφερε ότι του έδωσε βαλίτσα με 600.000 ευρώ για να «μην φέρει κανένα πρόβλημα στη διαδικασία προμήθειας των Leopard».

About m bonsu