Home / Επικαιρότητα / Η Γαλανόλευκη κυματίζει στο Google

Η Γαλανόλευκη κυματίζει στο Google

Στην Ελλάδα αφιερώνει το σημερινό Doodle η Google, γιορτάζοντας την ανεξαρτησία της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Όπως αναφέρεται και στο σχετικό συνδοδευτικό κείμενο του Doodle, έπειτα απο 400 χρόνια κατοχής, η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας γιορτάζει την έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας της Ελλάδας στον ουρανό ως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Το Google επισημαίνει ότι η σημερινή ημέρα γιορτάζεται από τους Έλληνες με παρελάσεις και ομιλίες, αλλά και με παραδοσιακά πιάτα, όπως ο τηγανισμένος μπακαλιάρος που «συνοδεύεται με έναν πουρέ σκόδρου και πατάτας, που ονομάζεται σκορδαλιά».
«Αυτή η σημαντική ημέρα στην ιστορία σηματοδοτεί τη μάχη που αποκτήθηκε με κόπο και τιμά την συνεχιζόμενη ελευθερία της Ελλάδας για περισσότερα από 200 χρόνια. Ζήτω η 25η Μαρτίου», σημειώνει η Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περυσινή επέτειο για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας, η Google είχε επίσης κάνει αφιέρωμα στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένα αναφορά στον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview