Home / Ειδήσεις / Η έμφυλη βία, ο άθλιος μισογυνισμός και η υποκρισία του πολιτικού συστήματος

Η έμφυλη βία, ο άθλιος μισογυνισμός και η υποκρισία του πολιτικού συστήματος

Ολες αυτές τις ημέρες ίσως να πέρασε στα ψιλά η είδηση για ιστοσελίδα στην οποία κάποιοι… άντρες ανέβαζαν και αντάλλασσαν φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές στιγμές γυναικών, ακόμη και ανηλίκων.

Αυτοί οι άθλιοι μισογύνηδες, δεν απέχουν πολύ από βιαστές, δολοφόνους γυναικών ή απλά κάποιους που θεωρούν φυσιολογική την σεξουαλική παρενόχληση, τον υποβιβασμό του άλλου φύλου ή τον εκβιασμό και την αναπαραγωγή σεξιστικών προτύπων.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση γι’ αυτή την άθλια ιστοσελίδα η οποία, ευτυχώς, κατέβηκε πριν κάνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που έχει ήδη κάνει.

Ισως δε να έγινε με μεγάλη καθυστέρηση καθώς τέτοιες περιπτώσεις υπανθρώπων πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς κανέναν δισταγμό.

Η προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας οποιουδήποτε ανθρώπου, ο εξευτελισμός και η απανθρωπιά πρέπει να κόβονται μαχαίρι από το επίσημο κράτος.

Ηρθε το Σάββατο μια αξιέπαινη πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να γίνει γνωστή. Οι κ. Σπίρτζης, Κατσής και η Ειρήνη Αγαθοπούλου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, θα προχωρήσουν σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να ταυτοποιηθούν οι υπάνθρωποι και ζητούν από τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες ανάλογων περιπτώσεων.

Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά για ένα τόσο πολύ σοβαρό ζήτημα. Και η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα κατά της έμφυλης βίας, όποια μορφή κι αν έχει αυτή.

Ολοι μαζί, κόμματα και πολίτες οφείλουν να συμπαραταχθούν απέναντι σε ένα κοινωνικό πρόβλημα που είναι αδιανόητο για την εποχή μας.

Οι ένοχοι πρέπει να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν για τα εγκλήματά τους, όπως αυτό της δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών.

Αν υπάρχουν αντίστοιχες ιστοσελίδες θα πρέπει εδώ και τώρα να κατέβουν και οι υπεύθυνοι να συλληφθούν.

Δεν χωράνε εκπτώσεις σε εγκληματικές ενέργειες. Η υπεράσπιση των γυναικών, ο αποκλεισμός κάθε σεξιστικού περιεχομένου και η αναπαραγωγή αναχρονιστικών προτύπων δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός από κανέναν.

Όπως έχουν ηθική απαξία και τιμωρούνται παραδειγματικά εγκλήματα που συνδέονται με τον ρατσισμό ή τις φυλετικές διακρίσεις έτσι πρέπει και οι μισογύνηδες να αντιμετωπίζονται. Τα «σάπια» φρούτα αυτής της κοινωνίας δεν έχουν άλλη θέση παρά μόνο στη χωματερή.

Και πρέπει να δράσουμε άμεσα διότι μια απλή παρενόχληση, ένας απλός λεκτικός εκβιασμός ή μια κακόβουλη ενέργεια δεν απέχει πολύ από έναν βιασμό ή μια δολοφονία. Από μία νέα Τοπαλούδη ή μια Μυρτώ της Πάρου.

Όταν έχουμε μέσα στη χρονιά 9 δολοφονίες γυναικών, όταν έχει αυξηθεί δραματικά η κακοποίηση γυναικών και παιδιών εν μέσω καραντίνας, όταν όλο και περισσότερες γυναίκες πέφτουν θύματα εκβιασμού και εκφοβισμού, τότε δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια.

Αλλά και υποκρισία

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι μπροστάρης σε έναν αγώνα που δεν θα κερδηθεί εύκολα, και γι’ αυτό συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του.

Απλά, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ ούτε κανένας πολιτικός, ότι η έμφυλη βία οιασδήποτε μορφής είναι παρούσα. Ζουν ανάμεσά μας οι εγκληματίες, μυσογύνηδες, ανώνυμοι και επώνυμοι που προωθούν κι εν πολλοίς δικαιολογούν την κουλτούρα του βιασμού.

Μαντόνα του Εντβαρτ Μουνκ

Στον χώρο της πολιτικής περισσεύει η υποκρισία για τέτοια φαινόμενα. Απειρες οι καταγγελίες και ακόμη περισσότερες εκείνες που μένουν στο σκοτάδι επειδή τα θύματα σιωπούν. Από φόβο, από αγωνία για τη ζωή τους, επειδή δεν μπορούν να τα βάλουν πέρα με τους ισχυρούς πολιτικούς ή επειδή κινδυνεύουν να στιγματιστούν.

Ας μην εμφανίζονται οι πολιτικοί ως λευκές περιστερές στο συγκεκριμένο θέμα. Κι όχι μόνον οι πολιτικοί, όλοι όσοι ασκούν εξουσία, σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Για να μην ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. τις καταγγελίες για τη δράση του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας κατά εργαζόμενων στην πρεσβεία της Αθήνας. Τότε είχε σιωπήσει η Κουμουνδούρου

Μην ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι… μπρουτάλ πολιτικούς, ψευτόμαγκες βουλευτές του που έχουν ασκήσει βία και έχουν κάνει τρομερό bullying σε βάρος γυναικών. Το περιστατικό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε βάρος δημοσιογράφου από υπουργό το θυμούνται;

Το επεισόδιο σε βάρος γυναίκας εργαζόμενης μέσα στη Βουλή από τον ίδιο μάγκα υπουργό το ξέχασαν; Αντέδρασαν ποτέ;

Αλλά και η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να αντιδρά σε καταγγελίες για αθλιότητες. Αντέδρασε ποτέ η ΝΔ όταν καταγγέλθηκε από βουλευτή κόμματος ότι η κόρη του δέχθηκε σεξιστική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ; Ή έγινε μια ακόμη ΕΔΕ και καθαρίσαμε;

Τι έγινε όταν γενική γραμματέας Ισότητας κατήγγειλε σεξιστική επίθεση από ομάδα στρατιωτικών; Και ποια ήταν η αντίδραση των κομμάτων όταν γνωστός εκδότης προέβη σε σεξιστική επίθεση και αναπαραγωγή αναχρονιστικών προτύπων σε βάρος μέλους της σημερινής κυβέρνησης;

Απειρα τα παραδείγματα που αναδεικνύουν την υποκρισία ενός πολιτικού συστήματος που λειτουργεί μόνο με τα φώτα της δημοσιότητας. Όλα τα κόμματα.

Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη εκστρατεία κατά της έμφυλης βίας με στήριξη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Τις γυναίκες, τους gay, τα παιδιά δεν τους θυμόμαστε κάθε… Παγκόσμια Ημέρα.

Η βία είναι ανάμεσά μας, το μίσος κυριαρχεί παντού. Οι μικρές μάχες που κερδίζονται δεν φτάνουν για να κερδηθεί και ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr