Home / Ειδήσεις / Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα φέρει συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θα φέρει συνολική λύση για τα «κόκκινα» δάνεια

Μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2016 η κυβέρνηση θα έχει φέρει συνολική λύση για τα κόκκινα δάνεια, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας, επισήμανε για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Σχετικά με τις απόψεις που διατυπώνονται σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η διαπραγματευτική ομάδα ήταν ενιαία και οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν συλλογικά, ανεξάρτητα από το ποιος προ?στατο σ? αυτήν, αλλά, όπως σημείωσε, είχαμε να κάνουμε με ανθρώπους που επέμεναν σε συγκεκριμένη οπτική. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσακαλώτος κάλεσε όσους πριν από τις εκλογές μιλούσανε για grexit, «να κοιτάξουν τη δική τους ευθύνη για το bank run».

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το ταμείο εξυγίανσης δεν έχει τα χρήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια συστημική κρίση, αλλά, στο ερώτημα αν αυτή η Οδηγία βοηθάει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, απάντησε καταφατικά, αναφέροντας τα σημεία που έχουν να κάνουν με την εγγύηση των καταθέσεων, αλλά και την εποπτεία του εξυγιαντικού μηχανισμού.

πηγή απε μπε

About m bonsu