Home / Πολιτική / Επιτροπή Δεοντολογίας: Άρση ασυλίας Αδαμοπούλου για τα περί “μπαχαλάκηδων” αστυνομικών

Επιτροπή Δεοντολογίας: Άρση ασυλίας Αδαμοπούλου για τα περί “μπαχαλάκηδων” αστυνομικών

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την άρση της ασυλίας της βουλευτού του Μέρα25, Αγγελικής Αδαμοπούλου, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης με αφορμή τις δηλώσεις τις περί «μπαχαλάκηδων» αστυνομικών, εισηγήθηκε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η υπόθεση πάντως ανέβασε τους τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της Αριστεράς, όταν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 κατά πληροφορίες αντιτάχθηκαν στη θέση ΝΔ και Ελληνικής Λύσης υπέρ της άρσης ασυλίας της κ. Αδαμοπούλου, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το δικαίωμα του βουλευτή στην ελεύθερη έκφραση γνώμης.

Οι βουλευτές της ΝΔ, ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 61 παρ.2 του Συντάγματος, που καθιερώνει το ακαταδίωκτο του βουλευτή για γνώμη που εκφράζει με εξαίρεση όμως το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. «Καλώς ζητείται η άρση της ασυλίας, από δω και πέρα ας τα βρουν στα δικαστήρια», ανέφεραν κατά πληροφορίες.

Η υπόθεση αφορά τον ισχυρισμό της κ. Αδαμοπούλου τον περασμένο Ιούλιο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις στη Βουλή ότι οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες είναι γνωστοί στην ελληνική αστυνομία και  «συχνά είναι τα ίδια τα αστυνομικά όργανα, τα οποία ως κουκολοφόροι θα ρίξουν μία μολότοφ για να διαλύσουν τη διαδήλωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιφύλαξη για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια, που θα λάβει και την οριστική απόφαση, διατήρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επειδή δεν πρόλαβε να λάβει σαφείς εξηγήσεις από την κ. Αδαμοπούλου. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr