Home / Διεθνή / Εμινέ Ερντογάν: Η εθισμένη στα πλούτη σύζυγος του προέδρου «σουλτάνου»

Εμινέ Ερντογάν: Η εθισμένη στα πλούτη σύζυγος του προέδρου «σουλτάνου»

Η γεμάτη χλιδή ζωή του Τούρκου προέδρου

Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος πολιτικός ηγέτης στον κόσμο

Μετά την πρόσφατη τεράστια επιτυχία του Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν να αποτρέψει το πραξικόπημα στη χώρα του, η προσωπική ζωή του «σουλτάνου» προέδρου βρέθηκε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο.

Η βρετανική «Daily Mail» αφιέρωσε ένα άρθρο στην βυθισμένη στα πλούτη ζωή του Ερντογάν και πιο συγκεκριμένα στην «εθισμένη» στα ψώνια, όπως τονίζεται, σύζυγό του, Εμινέ Ερντογάν.

Η περιουσία του πιο ισχυρού άντρα της Τουρκίας φαίνεται πως ανέρχεται στα 139 εκατομμύρια λίρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερα από 166 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην οικογένεια Ερντογάν ανήκουν τρία παλάτια.

Η Εμινέ Ερντογάν, από την πλευρά της ισχυρίζεται πως ζει μια ταπεινή και μετριοπαθή ζωή, περνώντας τις μέρες της στην κουζίνα του παλατιού. Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα τοποθετούν συχνά στο στόχαστρο τους την 60χρονη πρώτη κυρία της  Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως λατρεύει να ξοδεύει τεράστια ποσά για την αγορά τόσο ρούχων όσο και αντικών. Για την ακρίβεια, την ίδια ώρα που το ένα τέταρτο του τουρκικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η σύζυγος του Ερντογάν πίνει κάθε μέρα σε χρυσές κούπες ειδικό λευκό τσάι αξίας περίπου 1.800 ευρώ το κιλό. Ακόμα, σε ένα ταξίδι τους στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, οι άντρες ασφαλείας τους Ερντογάν έκλεισαν ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο, ώστε η σύζυγός του να κάνει ανενόχλητη τα ψώνια της.

Το απόλυτο επιστέγασμα του πλούτου της οικογένειας Ερντογάν είναι, ωστόσο το «Ak Saray», δηλαδή το λευκό παλάτι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας και καλύπτει 300.000 τετραγωνικά μέτρα, με 1.000 δωμάτια, γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων, λίμνες και κήπους. Το κόστος της κατασκευής του παλατιού ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ταπετσαρίες των τοίχων φαίνεται πως είναι φτιαγμένες από μετάξι. Μάλιστα, κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος, το λευκό παλάτι βομβαρδίστηκε, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Όπως συμβαίνει στον Λευκό Οίκο, το λευκό παλάτι διαθέτει δωμάτια έκτακτης ανάγκης και καταφύγια.


Σημειώνουμε πως ο 62χρονος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος πολιτικός ηγέτης στον κόσμο.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis