Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού που αναπτύχθηκε από την Sinovac Biotech της Κίνας είναι μόλις 50,4% αποτελεσματικό στη δοκιμή που έγινε στη Βραζιλία, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν από ερευνητές.

Αυτά δείχνουν πως το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτά που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ πληροί μόλις το κατώτατο όριο για έγκριση.

Το κινεζικό εμβόλιο είναι ένα από τα δύο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει εγκρίνει.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με το BBC, την περασμένη εβδομάδα ερευνητές στο Ινστιτούτο Butantan, το οποίο διεξήγαγε τις δοκιμές στη Βραζιλία, ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο είχε 78% αποτελεσματικότητα έναντι των «ήπιων έως σοβαρών» περιπτώσεων Covid-19.

Χθες, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι οι υπολογισμοί δεν περιελάμβαναν δεδομένα από μια ομάδα που παρουσιάζει «πολύ ήπιας μορφής λοίμωξη» μεταξύ των οποίων και όσοι δεν χρειάζονταν να εισαχθούν σε κλινική. Με τη συμπερίληψη αυτών των δεδομένων, το ποσοστό αποτελεσματικότητας έπεσε στο 50,4%, δήλωσαν οι ερευνητές.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, τούρκοι ερευνητές δήλωσαν ότι το εμβόλιο Sinovac ήταν 91,25% αποτελεσματικό, ενώ η Ινδονησία, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού την Τετάρτη, δήλωσε ότι ήταν 65,3% αποτελεσματικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο