Home / Ειδήσεις / Ελπίδες για εύκολη και σωστή ρύθμιση του σακχάρου από τις υπερινσουλίνες

Ελπίδες για εύκολη και σωστή ρύθμιση του σακχάρου από τις υπερινσουλίνες

Σημαντικές ελπίδες για όσους ασθενείς αδυνατούν να ρυθμίσουν σωστά το σάκχαρό τους στο αίμα, γεννούν οι νεότερες ινσουλίνες που θα είναι σύντομα διαθέσιμες και στην Ελλάδα.

Οι βασικές αυτές ινσουλίνες θα χορηγούνται μία φορά την ημέρα, θα αποροφούνται σταδιακά και πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό, περιοριζοντας σημαντικά τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας, κύριως κατά τις νυχτερινές ώρες, όπως έδειξαν νέες μελέτες. Η απλοποίηση της χρήσης τους, αλλά και η προβλέψιμη πλέον δράση τους μέσα στο 24ωρο, ίσως κάνει πολλούς διαβητικούς και ορισμένους γιατρούς να αναθεωρήσουν τα ταμπού που έχουν για την ινσουλίνη, τα οποία οδηγούν στη μη έγκαιρη έναρξη και συμμόρφωση στη θεραπεία αυτή, με αποτέλεσμα την ανεπαρκή ρύθμιση, τόνισαν για μία ακόμη φορά οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο 51ο συνέδριο της Ευρωπαικής Εταιρείας μελέτης του διαβήτη που γίνεται στη Στοκχόλμη.

Νεώτερη μελέτη μελέτη που αφορούσε τη χρήση μίας από αυτές τις νεώτερες ινσουλίνες με την επιστημονική ονομασία, “insulin glargin injection 300 units\ml”, έδειξε οτι περιορίσθηκαν σημαντικά οι νυχτερινές υπογλυκαιμίες που φοβίζουν ιδιαίτερα τους ασθενείς.

About Panos Dreamer