Home / Ειδήσεις / Εκ νέου διαπληκτισμοί στο ταεκβοντό μεταξύ μεταναστών

Εκ νέου διαπληκτισμοί στο ταεκβοντό μεταξύ μεταναστών

Νέοι διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών που φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο σημειώθηκαν σήμερα, Σάββατο.

Στο χώρο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια και προχώρησαν στην προσαγωγή περίπου 100 μεταναστών, κυρίως Μαροκινών και Αλγερινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν ορισμένοι μετανάστες να οδηγηθούν σε άλλο χώρο.

Το κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do επισκέφθηκε το πρωί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές. Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά και, πλέον, καλείται η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας, και το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες» δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην επιστολή που μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα απέστειλαν στον Δημήτρη Αβραμόπουλο τόνισε:

«Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κύριο Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την ΕΕ όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά πρέπει και η ΕΕ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια λοιπόν αφορούσε το θέμα των επιστροφών, δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν» είπε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο κ. Τόσκας εξέφρασε την ανησυχία του ότι είναι πιθανές οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στα hot spots.

«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει.

Ο κ. Τόσκας δηλώνει θετικός στην υποστήριξη της Frontex, αλλά αρνείται την επέμβασή της χωρίς αδειοδότηση από τις ελληνικές αρχές. Ο ίδιος αφήνει αιχμές σε βάρος «κύκλων στην Ευρώπη», οι οποίοι όπως τονίζει «κινούνται με βάση τα δικά τους κρατικά συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά».

Προσθέτει επίσης ότι «αυτοί οι κύκλοι προσπάθησαν πριν από μερικούς μήνες να προκαλέσουν ένα Grexit, τώρα προσπαθούν να προκαλέσουν απομόνωση των χωρών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το προσφυγικό πρόβλημα, νομίζοντας ότι έτσι θα φτιάξουν το “κάστρο” τους και τις “μίνι” περιοχές ευημερίας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500045491#ref=latestarticles

About basilis progressive