Home / Προτεινόμενα / Δυναμικά στο υδρογόνο μπαίνει ο όμιλος Στασινοπούλου

Δυναμικά στο υδρογόνο μπαίνει ο όμιλος Στασινοπούλου

Όσοι είχαν αμφιβολίες για το κατά πόσον ο όμιλος Στασινοπούλου θα διεκδικήσει μερίδιο από το Ελντοράντο που ακούει στο όνομα Υδρογόνο (αγαπημένο καύσιμο των Βρυξελών και όχι μόνον) δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρικής του ομίλου, στην οποία με περηφάνια η εταιρεία δηλώνει πως σε συνεργασία με τη Snam εκτελεί μια παραγγελία σωλήνων 440 χλμ. που αποτελούν τους πρώτους σωλήνες που κατασκευάστηκαν για δίκτυο υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που είναι πιστοποιημένοι και για την μεταφορά έως 100% υδρογόνου.

 

Και για να το εμπεδώσουμε,  ο Ηλίας Μπεκίρος, διευθύνων σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου υπογραμμίζει πως «η δυναμική του υδρογόνου, στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου ενεργειακού μείγματος για το μέλλον και στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων μείωσης των εκπομπών άνθρακα είναι σημαντική και η Σωληνουργεία Κορίνθου σκοπεύει να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της, παρέχοντας λύσεις στους πελάτες της για την επίτευξη των στόχων τους». Αφήνουμε αυτό εδώ και θα επανέλθουμε.

 

Θυμίζουμε επίσης πως η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών διεθνώς διαμορφώνει ένα ενάρετο κύκλο επί του οποίου τα θεμελιώδη του ομίλου Στασινόπουλου αναμένεται να μεγεθυνθούν. Ωστόσο η βασική πρόκληση εντοπίζεται στον ανταγωνισμό. Θεμιτό και αθέμιτο. Ακούμε λοιπόν πως οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, όπως οι εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση της ζήτησης του χάλυβα, η κατάταξη της χαλυβουργίας στους προστατευόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση κλάδους, κι άλλα -εγχώριες κυρίως- γεγονότα, έχουν θέσει σε εγρήγορση το επιτελείο του ομίλου. Περισσότερα προσεχώς.

 

«Δεν μπορέσαμε να μαζέψουμε τις υπογραφές και επειδή φοβόμαστε πως θα μας αμφισβητήσουν τις ηλεκτρονικές ψήφους γι’ αυτό δεν δημοσιεύσαμε ακόμα ισολογισμό ενώ μας καθυστερούν και οι ορκωτοί». Αυτό είναι με λίγα λόγια το κεντρικό νόημα της ανακοίνωσης της MLS Πληροφορικής με την οποία απαντά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ερώτημα γιατί ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις, προσέξτε, του 2019. Προσθέτει δε πως τελικά «στις 7-5-2021 οι οικονομικές καταστάσεις εστάλησαν στον ορκωτό ελεγκτή. Αναμένουμε από τον ορκωτό ελεγκτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Στη συνέχεια θα προβούμε άμεσα στη δημοσίευση των Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης του 2019. Φυσικά περί πληρωμών σε ομολογιούχους κλπ ούτε κουβέντα.

 

Είναι αυτοδημιούργητος και ακριβοθώρητος. Έχει χτίσει μια μικρή επιχειρηματική αυτοκρατορία με τον ιδρώτα του και το κούτελό του. Έχει φίλους σε όλο το πολιτικό φάσμα, κάτι που φαίνεται και στο διοικητικό του συμβούλιο, αλλά και σε όλο το επιχειρηματικό. Ο τόπος καταγωγής του προσδιορίζει και τον επενδυτικό προσανατολισμό του. Έτσι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ενδιαφερθεί και για σημαντική ιδιωτικοποίηση υποδομής στον τόπο του αλλά και για μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα που βγαίνει σε πλειστηριασμό στο ίδιο μέρος. Και τα δύο αυτά asset συμπληρώνουν ιδανικά το χαρτοφυλάκιο του ενεργητικού του. Θα έχει όμως και ανταγωνισμό…

 

Έντονο προβληματισμό και ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος διανομής του εκπλειστηριάσματος που θα επιτευχθεί από τη πώληση του ξενοδοχείου Capsis Elite Resort Out Of The Blue καθώς η σειρά των προσημειώσεων και υποθηκών διαφέρει ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα ακίνητα της εταιρείας Καψή, αυτό του Κλαδισσού και της Ψαρομούρας, που θα πωληθούν ενιαία, καθώς η εκτίμηση της αξίας καθένα από αυτά θα καθοριστεί μετά την ανάδειξη του αγοραστή.

 

Επιπλέον, bonus αξίας πλέον των 40 εκ. ευρώ στο νέο ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Capsis Elite Resort εμπεριέχει το δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης στη δικαστική διαμάχη της εταιρείας με όμιλο χρηματοδοτικών μισθώσεων καθώς το οφειλόμενο στην εταιρεία Καψή ποσό μεταβιβάζεται ως απαίτηση εγγεγραμμένη στα βιβλία της εταιρείας στο νέο αγοραστή αφού η διαχείριση από την έκδοση της απόφασης τον Απρίλιο του 2019 δεν άσκησε κανένα ένδικο μέσο. Λέτε; Ίδωμεν.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Money Review

Πηγή

About moneyreview