Home / Πολιτική / Δευτερολογία Μητσοτάκη: Διέκρινα στην ομιλία σας «πολακισμό»-Είστε αποτυχημένος πρωθυπουργός

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Διέκρινα στην ομιλία σας «πολακισμό»-Είστε αποτυχημένος πρωθυπουργός

Σφοδρά πυρά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για «πολακισμό» για τα ψευδή στοιχεία σχετικά με τις ΜΕΘ που λειτουργούν στο νοσοκομείο Σωτηρία. 

«Είπατε ότι λειτουργούν 9 από τις 50 ΜΕΘ. Η δική μας ενημέρωση, από τον διοικητή του Σωτηρία, είναι ότι λειτουργούν όλες. Ο απών κ. Πολάκης με χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε με αχαρακτήριστες φράσεις στον πρόεδρο της Βουλής, επειδή δήθεν είπε ψέματα για τον αριθμό των κλινών, όπως προκύπτει από την ενημέρωση του Διοικητή. Επομένως ή ο Διοικητής του Σωτηρία λέει ψέματα και θα τον απομακρύνουμε ή ο Πολάκης και θα πρέπει να τον απομακρύνετε εσείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Χαρακτήρισε δε ως αποτυχημένο πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα κατηγορώντας τον για «πολακισμό που είναι ένα μείγμα ειρωνίας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων. Τετοια χαρακτηριστικά διέκρινα και στη δική σας ομιλία» και πρόσθεσε ότι  Δεν είστε πια ο φέρελπις νέος υποψήφιος πρωθυπουργός. Είστε ο αποτυχημένος πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά στα στοιχεία των θανάτων, αλλά και των τεστ που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχε ζητήσει να μην χρησιμοποιηθούν οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ως επιχείρημα στις ομιλίες, αλλά όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Προς τούτο κατέθεσε στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους στην Ευρώπη το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα υπήρξαν 43 νεκροί, στην Πορτογαλία 82 στο Βέλγιο 345 και στην Ιταλία 623. «Υπάρχει μια σκληρή στατιστική, που είναι αδυσώπητη, και είναι δυστυχώς. Μιλάμε για αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Δεύτερος δείκτης είναι αυτός της επιπλέον θνησιμότητας, δηλαδή πόσοι παραπάνω άνθρωποι πεθαίνουν από αυτούς που θα περίμενε κανείς να χάσουν φυσιολογικά τη ζωή τους. Σταματήστε να σπεκουλάρετε σε αυτούς τους αριθμούς και να παρουσιάζετε μια εικόνα για την πατρίδα μας η οποία δεν είναι πραγματική. Έχετε δικαίωμα να έχετε την άποψή σας όχι όμως να αμφισβητείτε τα επίσημα δεδομένα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα τεστ ναι. Ήμασταν η πρώτη χώρα που προμηθεύτηκε rapid test αξιόπιστα. Αυτά που ζητάτε είναι πράγματα που γίνονται», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνος και απευθύνθηκε στον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό ρωτώντας τον αν επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  υπήρχαν ασθενείς που περίμεναν για ΜΕΘ και δεν υπήρχε κρεβάτι. «Είχαμε σταθερά έλλειμμα εντατικών κρεβατικών. Μη μιλήσετε πάλι για διαλογή ασθενών και χειρουργεια που δεν γίνονται. Υπάρχει μια ευρωπαϊκή χώρα που δεν ακυρώνει χειρουργεία που δεν είναι επείγοντα; Στο ζήτημα της επιλογής άκουσα ότι δήθεν υπάρχουν ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους και δεν συμβαίνει στις ΜΕΘ. Βεβαίως και συμβαίνει και συνέβαινε και θα συμβαίνει γιατί οι υπεύθυνοι των εντατικών σε συνεννόηση με τις οικογένειες αποφασίζουν να μη διασωληνώσουν ασθενείς. Και αυτό γίνεται παντού. Όχι επειδή δεν υπάρχουν εντατικές, αλλά επειδή αυτό είναι το ανθρώπινο και το ιατρικά ορθό», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβαν τις συγκοινωνίες από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη, ειδικά τον ΟΑΣΘ «τον παραλάβαμε από τον Παππά διαλυμένο». Όπως ανέφερε, «προσθέσαμε λεωφορεία και προφανώς διαγωνισμοί που είχαν απορριφθεί ως παράνομοι από εσάς δε θα ολοκληρώνονταν από εμάς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μελέτες που λένε ότι τα ΜΜΜ δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στη μετάδοση του ιού. Μόλις το 1,2% των covid clusters συνδέονται με τα ΜΜΜ». 

Μάλιστα, αναφέρθηκε στον απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέσα μεταφοράς και τις εντατικές σημειώνοντας ότι «αν το έργο σας στις εντατικές και στα ΜΜΜ ήταν τόσο πετυχημένο, θα το αναδεικνύατε. Στον απολογισμό ψάξαμε και δε βρήκαμε ούτε μια αναφορά, γιατί δεν κάνατε απολύτως τίποτα». . 

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την πρωτολογία του Τσίπρα, την οποία εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε στημένη. «Εντύπωση μου έκανε και είναι άξιο σχολιασμού το γεγονός ότι πριν καν ανεβείτε στο βήμα είχατε διανείμει ήδη το κείμενο της ομιλίας σας στους δημοσιογράφους. Στην πρώτη σελίδα ξεκινάτε λέγοντας πόσο αυτάρεσκος και διχαστικός ήμουν στην ομιλία. Αυτά τα γράψατε πριν καν ακούσετε την ομιλία μου. Ασχολήθηκα λίγο με την αντιπολίτευση και με εσάς προσωπικά», επισήμανε. 

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, έβαλε και κατά του Γιάνη Βαρουφάκη κατηγορώντας τον για επικοινωνιακό σόου. «Δεν ήταν ούτε εικόνα ούτε λεξιλόγιο αυτό που χρησιμοποιήσατε κύριε Βαρουφάκη. Ήρθατε εδώ για να κάνετε επικοινωνιακό σόου» σημείωσε και τον κάλεσε να αναλογιστεί τις ευθύνες του για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών «που έκλαιγαν οι συνταξιούχοι έξω από τα ΑΤΜ». Πρόσθεσε ότι «καλό είναι να έχουμε αίσθηση των ιστορικών μας ευθυνών. Για το τρίτο μνημόνιο και την κατάρρευση των τραπεζών έχετε ευθύνες».  

Τέλος αναφερόμενος στην πορεία του πολυτεχνείου και τον τρόπο εορτασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του Βαρουφάκη ότι το Πολυτεχνείο είναι ταυτισμένο με το αυταρχικό μας DNA» και τόνισε ότι «κάποιοι έχτισαν καριέρες με το Πολυτεχνείο και να το θυμούνται όποτε τους βολεύει. Να τελειώνουμε με τα ιδεολογικά άβατα» προκαλώντας έντονα χειροκροτήματα στη δεξιά πτέρυγα.  

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr