Home / BUSINESS & FINANCE / ΔΕΗ: Εξετάζουμε πιθανές εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά δεν έχει υπογραφεί κανένα MoU μέχρι τώρα

ΔΕΗ: Εξετάζουμε πιθανές εξαγορές σε Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά δεν έχει υπογραφεί κανένα MoU μέχρι τώρα

«Η ΔΕΗ εξετάζει επιλεγμένες πιθανές περιπτώσεις εξαγορών σε Ρουμανία και Βουλγαρία, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία ή η υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα η ΔΕΗ σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα περί επικείμενης απόκτησης του 70% της Enel Romania και την υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης (MoU) της ΔΕΗ με τον όμιλο Enel η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με το Στρατηγικό της Πλάνο στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου το 2021 και όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων έκτοτε, η ΔΕΗ διερευνά ενεργά ευκαιρίες οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών στην Ελλάδα και σε αγορές της  Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ εξετάζει επιλεγμένες πιθανές περιπτώσεις εξαγορών σε Ρουμανία και Βουλγαρία, χωρίς όμως να υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία ή η υπογραφή σχετικού μνημονίου κατανόησης.
Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο.

moneyreview.gr
Διαβάστε επίσης:
Eπ. Ανταγωνισμού: Πράσινο φως για την εταιρεία υδρογόνου των Motor Oil – ΔΕΗ
Η AΧΙΑ Ventures Group Market Leader στην Επενδυτική Τραπεζική από το Euromoney

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview