Home / Διεθνή / Δέκα νεκροί και είκοσι τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον – Νεκρός ο δράστης

Δέκα νεκροί και είκοσι τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον – Νεκρός ο δράστης

Πρόκεται για 26χρονο που ταυτοποιήθηκε – Φέρεται να είχε online συνομιλία, κατά την οποία ανέφερε το σχέδιό του.

Νέα τραγωδία με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αυτή τη φορά ένοπλος, περίπου 20 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον φοιτητών κολλεγίου στο Όρεγκον. Σύμφωνα με τα τον τοπικό εισαγγελέα, οι νεκροί ανέρχονται σε 10 και οι τραυματίες περίπου στους 20.

Ο σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, Τζον Χάνλιν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ανέφερε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς.

Ο ίδιος δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών λέγοντας ότι οι έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα, πάντως, με τον εισαγγελέα του Όρεγκον ο νεκροί φτάνουν τους 13.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το CNN αναφέρουν ότι ο δράστης φέρεται να είχε χθες το βράδυ online συνομιλία, κατά την οποία ανέφερε το σχέδιό του να ανοίξει πυρ στο κολλέγιο.

Η νέα τραγωδία με πυροβολισμούς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ σημειώθηκε στο Κολλέγιο Αμπκουα ή Αμκουα (Umpqua) στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον.

Σύμφωνα με tweet της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, άγνωστος αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής.

Αξιωματικός της πυροσβεστικής που μίλησε στο CNN ανέφερε ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε τμήμα του κολλεγίου όπου βρίσκονται αίθουσες διδασκαλίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξέπνευσαν.

Υπάλληλος του πανεπιστήμιου ανέφερε ότι φοιτητές και εργαζόμενοι άρχισαν να τρέχουν και κλειδώθηκαν σε αίθουσες, προσπαθώντας να σωθούν.

Η Portland Oregonian αναφέρει ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 10:40 τοπική ώρα.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του κολλεγίου.

Τον Ιούνιο του 2014 έφηβος είχε εισβάλει σε σχολείο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, και είχε ανοίξει πυρ κατά μαθητή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες. Στο περιστατικό είχε τραυματιστεί και ένας καθηγητής. Αργότερα ο ένοπλος έφηβος κατέφυγε στις τουαλέτες του σχολείου, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης-Ερευνώνται τα αίτια

Το όνομα του δράστη στο μακελειό σε κολλέγιο του Όρεγκον έχει διαρρεύσει στα αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούμενα συγκλίνουσες πηγές μεταδίδουν πως πρόκειται για τον 26χρονο Κρις Χάρπερ Μέρσερ.

Τα κίνητρα του δράστη βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Επισήμως, ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται μέχρι στιγμής στους δέκα, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με τον ένοπλο -χωρίς να είναι ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.


Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=742481

About admin