Home / Ειδήσεις / Γ. Φίλης στο MEGA: Ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει νέο αίμα

Γ. Φίλης στο MEGA: Ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει νέο αίμα

Ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ γεωπολιτικής και καθηγητής γεωστρατηγικής, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις αλλαγές στην στρατιωτική θητεία.

«Όσοι έχουν βιώσει τι σημαίνει στρατός, νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτούμε θετικά. Έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου, δεν νομίζω ότι τα παιδιά που είναι 18 ετών σταματά η επαγγελματική τους ανέλιξη όταν μπουν στρατό» ανέφερε αρχικά ο κ. Φίλης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στράτευσης στα 18 με διάρκεια τους 12 μήνες.

Όσο για την περίπτωση ένα παιδί θέλει να στρατευτεί μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί, τονίζοντας πως: «Υπάρχουν υποστελεχωμένες μονάδες και τεράστια τουρκική προκλητικότητα που ίσως κληθούμε να την αντιμετωπίσουμε».

«Όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα πάρει 15.000 επαγγελματίες θα έχει την δυνατότητα να εκπαιδεύσει επαγγελματίες. Ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει νέο αίμα» πρόσθεσε.

Η αποκλιμάκωση της έντασης

Σχετικά με την πιθανή αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Φίλης σημείωσε πως πρέπει να δούμε πού είναι ο τουρκικός στόλος.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο λόγος που κινείται με αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν. «Πρόκειται για μια κίνηση τακτικής, ένα διάλειμμα, ώστε να αποφύγει η Τουρκία τις τις κυρώσεις».

Τόνισε δε, ότι υπάρχει πιθανότητα ενός νέο γύρου προκλήσεων αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η γείτονα χώρα.

Πηγή

About ingr