Home / Διεθνή / Γονείς στέλνουν τα άτακτα παιδιά τους φυλακή για να μπουν στον ίσιο δρόμο

Γονείς στέλνουν τα άτακτα παιδιά τους φυλακή για να μπουν στον ίσιο δρόμο

Μόνο με τη λέξη «αμφιλεγόμενο», η οποία ίσως και να είναι αρκετά ήπια, μπορεί να χαρακτηριστεί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και έχει ως αποστολή να… συνετίσει μικρά παιδιά.

Με λίγες λέξεις το πρόγραμμα έχει το εξής θέμα: «Γονείς στέλνουν τα άτακτα παιδιά φυλακή». Μικρά παιδιά από την ηλικία των εννέα ετών και έφηβοι βρίσκονται κλεισμένοι πίσω από τις μπάρες, με χειροπέδες στα χέρια, δέχονται φωνές, εντολές και τον εξευτελισμό από το σερίφη και καταλήγουν σε κλάματα…

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται «Consider the Consequences» δηλαδή «σκεφτείτε τις συνέπειες» και εφαρμόζεται εδώ και καιρό στην κομητεία Bibb της Τζόρτζια.

τρρ

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει το γραφείο του σερίφη της περιοχή. Όπως περιγράφεται από το γραφείο του σερίφη στόχος του προγράμματος είναι η παρέμβαση ώστε να δει η νεολαία ότι ορισμένες επιλογές που κάνει μπορεί να έχουν συνέπειες και να καταλήξουν στη φυλακή, ή ακόμα χειρότερα, στον θάνατο.

12799166_952120738198340_2034891475874306744_n

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα φουλ 8ωρο στη φυλακή, υπό στενή επιτήρηση. Μάλιστα το γραφείο του σερίφη προειδοποιεί ότι το πρόγραμμα μπορεί να είναι τρομακτικό… αλλά «θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε τη θετική συμπεριφορά των παιδιών».

«Είναι το παιδί σας σε λάθος δρόμο; Κάνει παρέα με τους λάθος ανθρώπους; Δεν έχει σεβασμό απέναντι σας; Παίρνει ναρκωτικά; Αν ναι, το γραφείο του Σερίφη της Κομητείας μπορεί να βοηθήσει! Το πρόγραμμα “σκεφτείτε τις συνέπειες” βοηθά τα παιδιά ηλικίας 9 έως 17 ετών, να παραμείνουν στο σχολείο, να αποφοιτήσουν και να αρχίσουν μια επιτυχημένη καριέρα. Αν θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να εγγράψετε το παιδί σας στο δωρεάν μηνιαίο πρόγραμμα, μπορείτε να καλέσετε το γραφείο ενημέρωσης».

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsbeast.gr

About Andreas Chondros