Home / Lifestyle / Για τους λάτρεις του αισθησιακού  «TANGO»  …. o χορός του πάθους!! [photos-video]

Για τους λάτρεις του αισθησιακού  «TANGO»  …. o χορός του πάθους!! [photos-video]

Τι είναι το «tango» πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε….

Το «tango» … Μια μουσική. Ένας χορός. Ένα τραγούδι. Ένα βλέμμα που κοιτάζει αλλιώτικα τον κόσμο. Μια φιλοσοφία. Ένα συναίσθημα. Μια συγκίνηση. Η μυθική διάσταση του καθημερινού. Η νοσταλγία. Η εγκατάλειψη. Ο χωρισμός των ερωτευμένων.  Ο καημός για έναν έρωτα που χάθηκε.  Οι άνθρωποι που αδιαφορούν για τον πόνο του άλλου. Η ποίηση των συνοικιών. Η ιερότητα της φιλίας. Η κοινωνική ιστορία του Ρίο δε λα Πλάτα (απ’ τις φτωχογειτονιές του οποίου ξεκίνησε για να γίνει το βασικό “στοιχείο ταυτότητας” του Αργεντινού και να κατακτήσει αμέσως μετά την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο).  Τα ζευγάρια που ριγούν χορεύοντας. Η μουσική που ξυπνάει αναμνήσεις. Η ταύτιση με τις ιστορίες των άλλων. Όλα αυτά  και άλλα πολλά, είναι το «tango». Το Αργεντίνικο βέβαια!!

Το  «tango»  – για αυτούς που το αγαπούν – είναι κάτι παραπάνω από ένα είδος χορού. Αποτελεί μια ολοκληρωτική τέχνη, μια βαθιά φιλοσοφία, έναν τρόπο του να σκέφτεσαι και να ζεις. Έτσι, το “tango” δεν περιορίζεται μόνο στις φιγούρες των χορευτών αλλά εσωκλείει μέσα του τη μουσική, τους στίχους των τραγουδιών, την έκφραση, το πάθος, τη μελαγχολία, την συνεχή αναζήτηση του εαυτού, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού…

Το  «tango»  είναι ένας διάλογος δίχως λέξεις που όμως (κατά την διάρκεια του χορού) μπορούν να ειπωθούν τα πάντα.

Tα ζευγάρια που χορεύουν «tango» δεν μπορούν να είναι ίδια μεταξύ τους … το κάθε ζευγάρι, έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης, την δική του αισθησιακή κίνηση και εδώ έγκειται ένα μεγάλο κομμάτι της μαγείας αυτού του χορού.

 

Για τους λάτρεις του μοναδικού αυτού –αισθησιακού ….. και όχι μόνο – χορού,  από 13-15 Νοεμβρίου, βρίσκονται στην Αθήνα  δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι Vanesa Villalba & Facundo Piñero,  για  μία σειρά σεμιναρίων και ένα μοναδικό show στη milonga TangoFix.

Ακολουθεί video…

Για αυτούς που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτήν την εμπειρία και να πάρουν μαθήματα του μαγευτικού αυτού χορού …

Πρόγραμμα και τιμές Μαθημάτων

Σάββατο 14/11:
– 16.00-17.00 Μάθημα Τεχνικής Αντρών.
– 17.00-18.30 Μάθημα Μουσικότητας.
– 18.30-20.00 Μάθημα Tango.

Κυριακή 15/11:
– 16.00-17.00 Μάθημα Τεχνικής Γυναικών.
– 17.00-18.30 Μάθημα Tango.
– 18.30-20.00 Tango Vals.

Τιμές Μαθημάτων:
– Μάθημα Τεχνικής: 10 ευρώ.
– Πακέτο Μαθημάτων (6 ώρες): 70 ευρώ / 60 ευρώ για εκτός Αθηνών.
– Ένα Μάθημα: 25 ευρώ.

*Στο πακέτο μαθημάτων δεν συμπεριλαμβάνεται το μάθημα τεχνικής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε: 

στην κ. Ιβόν Καρολίνα – τηλ.: 6942891907.

 

gus_maverick

 

About gus_maverick