Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Για πρώτη φορά μαζί Νάνος και Ηγέτης

Για πρώτη φορά μαζί Νάνος και Ηγέτης

Μπουονανότε και Μάνταλος δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ μαζί, κάτι που αναμένεται ότι θα συμβεί στον αγώνα της Δευτέρας κόντρα στην Βέροια, όπου ο Νάνος θα συναντήσει τον ηγέτη της Ένωσης. Μεγάλο ενδιαφέρον δημιουργείται για τον τρόπο με τον οποίο θα τους τοποθετήσει στον αγωνιστικό χώρο ο Δέλλας.

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε καθ’ όλα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του και με την εμφάνισή του στην Τούμπα έδειξε ότι πλέον μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος είναι μέχρι στιγμής ο μαέστρος της Ένωσης, με τους δυο τους να μην έχουν βρεθεί ποτέ στην ίδια 11άδα.

Ο Μάνταλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά εφέτος στο φιλικό κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου στο 74ολεπτό πέρασε στη θέση του Μπουονανότε, ενώ στο ματς κόντρα στον Γιάννενα στο ΟΑΚΑ μπήκε στο 79’, με τον Νάνο να έχει αποχωρήσει ήδη από το ματς.

Στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης όπου και αγωνίστηκε βασικός, ο Μπουονανότε ήταν στην κερκίδα, ενώ στο ματς της Τούμπας μπήκε αλλαγή στο 67ο λεπτό αντικαθιστώντας ξανά τον Αργεντινό.

Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν τους έχουμε δει στην ίδια 11άδα, κάτι που χωρίς καμία αμφιβολία θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν συμβεί.

Ο Μάνταλος με το παιχνίδι του δίνει έναν διαφορετικό αέρα στην Ένωση, κάτι που φάνηκε στην Τούμπα. Ο τρόπος με τον οποίο σπάει την μπάλα και κόβει στη μέση τις αντίπαλες άμυνες εντυπωσιάζει, ενώ παράλληλα οι ηγετικές του ικανότητες γίνονται εύκολα αντιληπτές.

Ο Μπουονανότε από την άλλη, ειδικά στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σίφουνας. Με την τεχνική του κατάρτιση, το έξυπνο παιχνίδι του και την ταχύτητά του γύρισε το ματς και χάρισε τη νίκη στην ΑΕΚ.

Η συνύπαρξη των δύο στην ίδια 11άδα σίγουρα θα αλλάξει άρδην την εικόνα της Ένωσης και θα την βοηθήσει να αποκτήσει διαφορετικό ρυθμό και ποιότητα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα έχουν και οι μεταξύ τους συνδυασμοί.

Ερωτηματικό οι θέσεις τους στην ίδια 11άδα

Βέβαια, ερωτηματικό αποτελεί το πως θα παρατάξει ο Τραϊανός Δέλλας την ΑΕΚ, έχοντας τόσο τον Μάνταλο, όσο και τον Μπουονανότε στη βασική 11άδα. Και οι δυο τους αγωνίζονται ως δεκάρια, με τον Κολοσσό να αναζητεί λύση.

Η τοποθέτηση του Μπουονανότε στα χαφ και του Μάνταλου στον χώρο του κέντρου είναι μια καλή επιλογή, παρά το γεγονός ότι ο Αργεντινός δεν κατάφερε να αποδώσει όπως θα ήθελε σε αυτή τη θέση στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το 4-3-3 και η μη παρουσία του Μάνταλου τον εμπόδισαν να ξεδιπλώσει το ταλέντου του και σίγουρα η απόδοσή του σε αυτή τη θέση θα είναι εντελώς διαφορετική με το σύστημα να γίνεται 4-2-3-1 και τον διεθνή μέσο να βρίσκεται στη μεσαία γραμμή.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε τον ηγέτη και τον Νάνο της ΑΕΚ να αγωνίζονται μαζί, καθώς και το πως θα αλλάξει η ομάδα με τη συνύπαρξη των δύο στην ίδια 11άδα.

About gus_maverick