Home / Αθλητισμός / Για πάντα «πράσινος» ο Μπεργκ, στον ΠΑΟ μέχρι το 2019

Για πάντα «πράσινος» ο Μπεργκ, στον ΠΑΟ μέχρι το 2019

Συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο

Αθήνα
Σε πλήρη συμφωνία με τον Μάρκους Μπερκ για την επέκταση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2019 έφτασε ο Παναθηναϊκός.

Ουσιαστικά η συμφωνία ήταν η προέκταση της χθεσινοβραδινής πρώτης επαφής που είχε ο εκπρόσωπος του Σουηδού στράικερ με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» στη διάρκεια της οποίας φάνηκε ξεκάθαρα η διάθεση και των δύο πλευρών για την υπογραφή νέου συμβολαίου.

Στο νέο ραντεβού της Πέμπτης βρέθηκε η «χρυσή τομή» σε κάποια ανοικτά ζητήματα που υπήρχαν κι έτσι ο διεθνής άσος θα παραμείνει «πράσινος» τουλάχιστον γι΄ άλλα τρία χρόνια. Όπως έγινε γνωστό οι υπογραφές θα μπουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης ο εκπρόσωπος του Μπεργκ μετέφερε στη διοίκηση την απόλυτη ικανοποίηση του παίκτη για τη νέα βελτιωμένη πρόταση που του κατέθεσε ο σύλλογος κι έτσι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα κλείσει και τυπικά η υπόθεση.

Τα ακριβή ποσά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο, οι ετήσιες απολαβές του θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με αυτές που εισέπραττε (πάνω από 1 εκ. ευρώ τον χρόνο).

Επίσης και η ρήτρα που μπήκε σε περίπτωση μεταγραφής του σε ομάδα του εξωτερικού είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί καθώς αγγίζει περίπου τα 8 εκ. ευρώ.

Ο Μπεργκ υπέγραψε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 και στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 15 γκολ στη Super League.

Ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ο καλύτερος ξένος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 2015 ανανέωσε το συμβόλαιο του με το «τριφύλλι» για 3 χρόνια (2018), ενώ τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Μετράει συνολικά 114 συμμετοχές και 70 γκολ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis