Home / Ειδήσεις / Γιατρός συνταγογραφούσε με κλεμμένα ΑΜΚΑ στην Αλεξανδρούπολη

Γιατρός συνταγογραφούσε με κλεμμένα ΑΜΚΑ στην Αλεξανδρούπολη

Δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου

Στο ιατρείο της 62χρονης και το φαρμακείο του 39χρονου, κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας υπολογιστής

Πεταμένα σε έναν κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν 157 κουτιά με φάρμακα από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και αυτό οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος με τη συμμετοχή μιας γιατρού και ενός φαρμακοποιού, οι οποίοι εκτελούσαν «μαϊμού» συνταγές και εισέπρατταν χρήματα από τα ταμεία ασφάλισης!

Την διερεύνηση της προέλευσης των φαρμάκων ανέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας, που διαπίστωσαν ότι ένα 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης εν αγνοία των ασφαλισμένων και τους είχε παραδώσει την 1η Σεπτεμβρίου σε μια 62χρονη γιατρό. Εκείνη συνταγογράφησε παράνομα τα φάρμακα και έστειλε τις συνταγές σε έναν 39χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος τις εκτέλεσε από τις 8 ως τις 15 του μήνα και εισέπραξε από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων το ποσό που αναλογούσε! Με τον τρόπο αυτό, ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 8.226,86 ευρώ!

Στο ιατρείο της 62χρονης και το φαρμακείο του 39χρονου, κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και ένας υπολογιστής. Τα μέλη του κυκλώματος δεν συνελήφθησαν ελλείψει αυτοφώρου και στη εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης υποβλήθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis