Home / Πολιτική / Γεννηματά: Να μη φύγουμε από το Eurogroup χωρίς συμφωνία

Γεννηματά: Να μη φύγουμε από το Eurogroup χωρίς συμφωνία

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του σήμερα το απόγευμα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ενεργό παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην «κρίσιμη αυτή στιγμή». «Αισθάνομαι ότι όταν οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, έχουν αυτόν τον προσανατολισμό αισθάνομαι, όπως και κάθε πολίτης το αντιλαμβάνεται, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων» υποστήριξε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι όλοι περιμένουν τώρα αυτή τη συνεννόηση και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τον ενημερώσει για τις επαφές που είχε και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι ήδη οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πάρει πρωτοβουλίες θερμής στήριξης της Ελλάδας και της προοπτικής της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» σημείωσε και έκανε ειδική αναφορά στις τοποθετήσεις του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, του Τζάνι Πιτέλα στην Ευρωβουλή αλλά και του Μανό Λαμπάς στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «έχουμε σημαντικούς συμμάχους, έχουμε ανακτήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» και εκτίμησε ότι «σε αυτή την εξέλιξη έχει συμβάλλει καταλυτικά η ομοψυχία, η συνεννόηση και το κοινό ανακοινωθέν μετά από το πρόσφατο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών».

Μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Φώφη Γεννήματα δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την εθνική προσπάθεια, αλλά δεν έχει δώσει λευκή επιταγή σε κανένα». «Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του οφείλουν να λειτουργήσουν στα πλαίσια της διπλής εντολής που έχουν λάβει. Όχι ρήξη και exit. Ναι στη συμφωνία, ναι στην Ευρώπη, ναι στο ευρώ. Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία να μην αποχωρήσει από το Eurogroup εάν δεν υπάρξει συμφωνία».

About totritomati