Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση – με άμεση ισχύ – του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

«Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα», δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Επικρατείας Όλιβερ Ντάουντεν, του οποίου το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Aπαγορεύουμε τη χρήση του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές», με «άμεση ισχύ», τόνισε, λέγοντας ότι υπάρχει κίνδυνος σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ευαίσθητα δεδομένα σε ορισμένες πλατφόρμες.

Με αυτή την κίνηση το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, που προχώρησαν σε παρόμοια απόφαση για την εν λόγω εφαρμογή.

Η εφαρμογή TikTok, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νέων, κατηγορείται από τους επικριτές της ότι επιτρέπει στις κινεζικές αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών απ’ όλο τον κόσμο.

Το TikTok το διαψεύδει.

Σε πρώτη αντίδρασή του το TikTok εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS:
Tik Tok