Home / Ειδήσεις / Βαρουφάκης: Μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες

Βαρουφάκης: Μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Έλληνες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κρήτη όπου και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Ηρακλείου. Εκεί, ο Έλληνας υπουργός μίλησε για τις απαιτήσει των δανειστών και επιτέθηκε στην πολιτική των δανειστών που προσποιείται πως η κρίση οφείλεται στο ΕΚΑΣ ή το επάγγελμα των φαρμακοποιών.
“Μας ζητούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε με ΦΠΑ 23%, έτσι ώστε να ρίχνουμε τα χρήματα αυτά για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Σε ένα χρέος που και οι ίδιοι ξέρουν πως δεν είναι βιώσιμο” αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: “Ζητούν από την κυβέρνησή μας να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο χτυπημένους, τους πιο αδύναμους Έλληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί πέντε χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση” εξηγεί.
Αρκετά δοκίμασε η Ελλάδα το πικρό ποτήρι της λιτότητας
Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει με εμφατικότητα τις απαιτήσεις των δανειστών που όπως αναφέρει δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα: “Λες και το ΕΚΑΣ ήταν ο λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται πέντε χρόνια στη σκοτοδίνη της κρίσης. Λες και η ανάπτυξη θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία και προλεταριοποιηθούν οι φαρμακοποιοί εντασσόμενοι σε αλυσίδες ξένων συμφερόντων. Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση να μειωθούν δραστικά οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει την ανάπτυξη. Λες και η Ελλάδα δεν δοκίμασε αρκετά το πικρό ποτήρι της λιτότητας και θέλει κι άλλο” αναφέρει.
Ακόμη και εντός του ΔΝΤ γνωρίζουν το σφάλμα των ισχυρισμών τους
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών σημειώνει πως “σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της υφηλίου, ακόμη και στο εσωτερικό του ΔΝΤ, ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν και θέλουν εμείς να αποδεχτούμε, θα μειώσει και άλλο τα εισοδήματα από τα οποία περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους”.
Οι δανειστές προσποιούνται
Στο ερώτημα όμως γιατί να επιμένουν σε μια τέτοια καταστροφική πολιτική, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: “Γιατί οι δανειστές απαιτούν μέτρα τα οποία τα τελευταία πέντε χρόνια μείωναν τα εισοδήματα από τα οποία εμείς καλούμασταν να τους αποπληρώσουμε; Φίλες και φίλοι προσποιούνται, κανείς από αυτούς δεν πιστεύει ότι αν δεχτούμε τους δικούς τους όρους, αν κάνουμε αυτά που μας ζητούν να κάνουμε θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Δεν το πιστεύουν και αν κάποιοι το πίστευαν με το πρώτο μνημόνιο σας βεβαιώ ότι δεν το πιστεύουν” σημείωσε.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Απαιτούν από εμάς να προσποιηθούμε ότι και εμείς το πιστεύουμε. Να πούμε ψέμματα στον ελληνικό λαό και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έταζαν δηλαδή κάποια μέτρα και έξοδο στις αγορές πολύ σύντομα. Δεν θα το κάνουμε, δεν εκλεγήκαμε για να πούμε ψέμματα σε εκείνους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και δεν θα πούμε και ψέμματα στους λαούς της Ευρώπης που κάποιοι τους έχουν πείσει ότι η δικής μα λιτότητα θα τους εξασφαλίσει τα χρήματά τους” ανέφερε.

Πηγή:http://news247.gr/eidiseis/politiki/varoyfakhs-zhtoun-na-xtyphsoyme-me-sadismo-toys-pio-adunamoys-ellhnes.3530389.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget

About Panos Dreamer