Home / Ελλάδα / Βαρουφάκης: Θα αλλάξουμε τον τρόπο φορολόγησης στα αυτοκίνητα

Βαρουφάκης: Θα αλλάξουμε τον τρόπο φορολόγησης στα αυτοκίνητα

Διαβούλευση με σκοπό να αλλάξει ριζικά ο τρόπος φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα προανήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας την παρούσα νομοθεσίας ως «παρωχημένη και αναχρονιστική».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης, προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μαΐου.

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Βαρουφάκης πρότεινε η φορόλογηση των αυτοκινήτων να γίνεται με βάση την εργοστασιακή αξία η οποία θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο της εργοστασιακής αξίας στις άλλες χώρες της ΕΕ.

«Καλούμε τους ενδιαφερόμενους φορείς να καταθέσουν απόψεις» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως το υπουργείο δεν έχει προαποφασίσει τις αλλαγές και για αυτό προχωρά σε ανοικτή διαβούλευση.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο καθεστώς ΦΠΑ στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο Γ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να το δούμε», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις που ακούγονται σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, ανέφερε με νόημα: «Είναι εύκολο να ασκήσει κάποιος κριτική στο σύστημα απόσυρσης».

About totritomati