Home / Ειδήσεις / Βίτσας: Πρόκληση τα όσα ελέχθησαν για τον Μπελογιάννη

Βίτσας: Πρόκληση τα όσα ελέχθησαν για τον Μπελογιάννη

Πρόκληση, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, όσα ελέχθησαν για το Νίκο Μπελογιάννη. «Ο Νίκος Μπελογιάννης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστής του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, άνθρωπος που δολοφονήθηκε το 1952 δια παρανόμου εκτελέσεως, ζει. Ζει και όχι μόνο ζει αλλά φοβίζει. Φοβίζει αυτός ο ήρωας κάθε δημοκράτη ανθρώπου, κάθε αριστερού ανθρώπου, κάθε ανθρώπου που έχει παλέψει για την ελευθερία. Φοβίζει εκείνους που στο μυαλό τους έχουν τις διαδικασίες της καταπίεσης, της δουλείας, τις διαδικασίες του αυταρχισμού και φοβίζει τους φασίστες και τους ναζιστές», είπε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναφερόμενος στην πρόταση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν είναι ζήτημα νομικό, δεν είναι μόνο ζήτημα ποινικό και απόδοσης ευθυνών, αλλά ζήτημα βαθιά πολιτικό που συνδέεται με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, ο λαός μας αποφάσισε το 2015, με τον τρόπο που είχε συγκροτηθεί αυτό το σύστημα σε όλα τα επίπεδα. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε πολιτική βούληση και η πολιτική βούληση αυτή να γίνει ένα νομικό οπλοστάσιο», είπε ο Δημήτρης Βίτσας. «Το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής είχε μεταλλάξει λειτουργίες του κράτους, ώστε να εξυπηρετούν την διαφθορά και την διαπλοκή και να προσφέρει ταυτόχρονα προστασία και ασυλία», ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, που είπε ότι χρειάζονται πολλές αλλαγές, ώστε η λειτουργία του κράτους να είναι διαφανής και κρυστάλλινη.

About Andreas Chondros