Home / Ειδήσεις / Αχτσιόγλου: Δίκαιη επιλογή οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Αχτσιόγλου: Δίκαιη επιλογή οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν επιχαίρουμε για την ανεργία αλλά υπάρχει μείωση

Υποστήριξε ότι δεν θα αυξηθεί το ποσοστό για τις ομάδικες απολύσεις – Έχουμε υλοποιήσει το 80% των συμφωνηθέντων και μένουν εργασιακά, ενεργειακά και ένα μικρό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού

Ως δίκαιη επιλογή και σύστημα σωστής λογικής χαρακτήρισετις νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως είπε το νέο σύστημα άλλαξε τη βάση υπολογισμού που δεν θα γίνεται με βάση τις κλάσεις αλλά των πραγματικών εισοδημάτων.

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ακόμα ότι «με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τη φορολογική διοίκηση το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών δεν θα υποστεί επιβάρυνση» αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι «καταλαβαίνουμε ότι η εποχή είναι δύσκολη».

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η υπουργός Εργασίας είπε ότι «η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν να υπάρξει προστασία των πολύ φτωχών εισοδημάτων» και ότι «αυτή η επιλογή δεν ήταν λάθος κατ’ αρχήν».

Όσον αφορά την ανεργία είπε. στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, ότι δεν πανηγυρίζουμε αλλά υπάρχει μείωση προσθέτοντας ότι «προφανώς δίνεις τη μάχη για να επανέλθει η οικονομία σε φυσιολογικά επίπεδα, αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί η ανεργία» συμπληρώνοντας ότι «μαζί με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κάνεις και επίθεση στη μαύρη εργασία».

Δεν θα προχωρήσουμε σε αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων

Για την αξιολόγηση είπε ότι υπάρχει διαφωνία για τα ενεργειακά και τα πρωτογενή πλεονάσματα επιμένοντας ότι η ελληνική πλευρά «επιμένει στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων γιατί μόνο από ένα τέτοιο σύστημα θα μπορέσει να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας».

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων γιατί είπε ότι «αποτελεί μαζικό παράγοντα αύξησης της ανεργίας».

Εμφανίστηκε επίσης κατηγορηματική ότι «η κυβέρνηση δεν συζητά αύξηση του ποσοστού για ομαδικές απολύσεις» λέγοντας ότι «αυτό είναι παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ και πρέπει να τοποθετηθεί η ΝΔ για το με ποια πλευρά συντάσσεται».

Έχουμε υλοποιήσει το 80% των διαδικαστικών

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου «η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά και δεν θέλει να συνεχίσει η καθυστέρηση. Το blame game είναι στο ΔΝΤ».

Είπε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει το 1/3, έχει συζητήσει το 1/3 και περιμένει τις τυπικές υλοποιήσεις» διευκρινίζοντας ότι «στη διαπραγμάτευση συζητώνται θέματα, υπάρχουν συμφωνίες, κλείνονται και γίνεται η τυπική υλοποίηση την οποία ελέγχει το κλιμάκιο που μπορεί να αφορά την ανάρτηση στη Διαύγεια»

«Στα διαδικαστικά έχουμε υλοποίηση της τάξης του 80% και μένει το άλλο κομμάτι που αφορά εργασιακά, ενεργειακά και ένα μικρό κομμάτι του δημοσιονομικού κενού» είπε η υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι «δεν θα κλείσουν αυτά τα ζητήματα αν δεν κλείσουν όλα μαζί».

Η κυρία Αχτσιόγλου τοποθετήθηκε και στο θέμα λήψης μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος λέγοντας ότι «η νομοθέτηση από τώρα μέτρων για μετά το πρόγραμμα είναι εκτός οικονομικής και δημοκρατικής λογικής. Εκτός οικονομικής γιατί έχουμε ξεπεράσει τους στόχους
δεν το συζητάμε και αυτό αφορά και την προσωπική διαφορά. Δεν συζητάμε κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis