Home / Διεθνή / Η αλήθεια πίσω από την «εξαφάνιση» της Μελάνια Τραμπ

Η αλήθεια πίσω από την «εξαφάνιση» της Μελάνια Τραμπ

Η αληθινή σχέση της με το νέο πλανητάρχη

Εφτασε μία και μόνο ημέρα επίσημης διεθνούς προβολής δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ για να γεμίσουν τα media αναλύσεις για την «κατάθλιψη» της πανέμορφης Σλοβένας δίπλα στον σεξιστή,γυναικά και βάρβαρο σύζυγό της

Ντυμένη στα γαλάζια, πανέμορφη και με όλο τον ανδρικό πληθυσμό του πλανήτη να είναι εστιασμένος στα κάλλη της, το άγνωστο μοντέλο από τη Σλοβενία και πλέον πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα είχε κάθε λόγο να χαίρεται. Παντρεμένη, με αμέτρητα πλούτη και απόλυτη εξουσία, βρέθηκε να χορεύει τον πρώτο της χορό ως σύζυγος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Κι όμως, αυτή η γυναίκα που πολλές θα ζήλευαν και άλλες τόσες θα έδιναν τα πάντα για να είναι στη θέση της φαινόταν δυστυχισμένη. 

Τα πλάνα με τη Μελάνια Τραμπ να χαμογελά κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ και να χάνει το χαμόγελο παίρνοντας έκφραση θλίψης όταν ο νέος πρόεδρος της επέστρεψε ένα αυστηρό βλέμμα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Είχε προηγηθεί το περιστατικό της ατυχούς συνάντησης με το ζεύγος Ομπάμα, με τη νέα πρώτη κυρία της Αμερικής να μένει πίσω, αφού ο σύζυγός της δεν φρόντισε να την καλέσει στο πλευρό του. Ακολούθησαν και άλλα ατυχή περιστατικά από προηγούμενα ενσταντανέ, με τον Τραμπ να της υποδεικνύει τη θέση της και εκείνη να αποχωρεί από την αίθουσα, να την καλεί στο βήμα και εκείνη να αρνείται να μιλήσει, να την αποκαλεί απλώς «μοντέλο» κ.ο.κ., τα οποία είχαν ως κατάληξη το αντιπροσωπευτικότερο όλων: τον πρώτο επίσημο χορό του προεδρικού ζεύγους στην εμβληματική αίθουσα του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας Σμιθσόνιαν. Οι κάμερες του πλανήτη παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση τον 45ο πρόεδρο και τη νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ να χορεύουν άνευρα υπό τους ήχους του «My Way», με τους οπερατέρ να προσπαθούν μάταια να απαθανατίσουν κάποια στιγμή ζεστασιάς, υποκριτικής έστω συμπάθειας και φροντίδας του ενός προς τον άλλο.

Ολα όσα δεν είχαν πει τόσα και τόσα ανέκφραστα λόγια, όλα όσα άφησαν να υπονοηθούν διάφορα κουτσομπολιά και διαδόσεις, τα επιβεβαίωσε με τον πιο αδιάσειστο τρόπο η γλώσσα του σώματος: για μία ακόμη φορά η Μελάνια Τραμπ αρνιόταν να ανταποκριθεί στον ρόλο της επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία, ενώ ο Τραμπ αγκαλιάζοντάς την αδιάφορα κοίταζε στο κενό. Καμία αναγκαστική θέρμη δεν ήταν αρκετή να κάνει τη Μελάνια να σκύψει έστω λίγο τρυφερά πάνω στο μάγουλο του επί 15ετία συζύγου της ψιθυρίζοντάς του κάτι αδιάφορο ή να υποκριθεί ότι χαίρεται για τις νέες της αρμοδιότητες. Ούτε το κατάλευκο Carolina Herrera φόρεμα που αναδείκνυε ιδανικά τις τέλειες αναλογίες και το έντονο μαύρισμά της (;) κατάφεραν να αποσπάσουν την προσοχή από το προφανές: η Μελάνια Τραμπ δεν φαινόταν μόνο, αλλά μάλλον ήταν δυστυχισμένη.

Στη διαπίστωση αυτή άλλωστε κατέληξαν κορυφαία ταμπλόιντ του κόσμου, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους με hastags freeMelania δείχνοντας το μέγεθος της απογοήτευσής της. Κάποιοι σχολίαζαν ότι η μοναδική στιγμή που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ χαμογέλασε από την καρδιά της ήταν όταν τη ζήτησε σε χορό ο επιλοχίας ή όταν χαιρέτησε κάποιον άγνωστο από το κοινό. Κάποιοι απέδωσαν την προφανή κατήφειά της στο bullying του συζύγου της, ενώ άλλοι σε εύλογη αμηχανία. Από την άλλη, για δυσκολία να ανταποκριθεί σε έναν πλήρως απαιτητικό ρόλο έκαναν λόγο οι παριστάμενοι, φέρνοντας ως παράδειγμα τη σκηνή με την υποδοχή της Μελάνια Τραμπ από το ζεύγος Ομπάμα.

Η δυσαρέσκεια της Μισέλ προς το πρόσωπο της Μελάνια, με την πρώτη κυρία των ΗΠΑ να της προσφέρει ένα γαλάζιο κουτί, δώρο του νέου προεδρικού ζεύγους προς το απερχόμενο, ήταν παραπάνω από εμφανής, με τα διάφορα memes που ακολούθησαν να το μαρτυρούν απόλυτα: κάποιο από αυτά μάλιστα φανέρωνε περιπαικτικά το άγνωστο περιεχόμενο του δώρου, που δεν ήταν άλλο από ένα χαρτί που έγραφε «HELP!» από την καταπιεσμένη και απεγνωσμένη Μελάνια. Επειδή, όμως, πίσω από κάθε αστεϊσμό κρύβεται μια αδυσώπητη αλήθεια, σε κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν μπορούσε να μη φανεί ο λάθος ρόλος που δόθηκε κάπως εσπευσμένα στην πρώτη κυρία. Ακόμα όμως και αν οφειλόταν σε αυτό η κατήφεια μιας γυναίκας που είχε μάθει να συνοδεύει έναν επιχειρηματία και όχι έναν πολιτικό, τα σενάρια είναι πια αμέτρητα.

Δεν θέλει και πολύ να αναλογιστεί κανείς πώς πρέπει να νιώθει μια γυναίκα μετά τις αμέτρητες αποκαλύψεις για σεξουαλικά όργια του συζύγου της ή με τον ίδιο τον Τραμπ στην ερώτηση του «τι αγαπάει περισσότερο από τη γυναίκα του» να απαντάει «τα καλοσχηματισμένη στήθη της». Συν τα δημοσιεύματα για παράλληλες σχέσεις, ενώ αρκετές ήταν οι κυρίες που έσπευσαν να καταγγείλουν τον Τραμπ, όταν ήταν ακόμη υποψήφιος, για σεξουαλική παρενόχληση. Το ζεύγος έκανε λόγο για συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης εκ μέρους των μισητών του δημοσιογράφων, αλλά τι θα μπορούσε να πει κανείς για τις φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον ισχυρό άνδρα να θωπεύει τα γενετικά όργανα αθώων κοριτσόπουλων; Ολα αυτά μαζί ήταν αρκετά για να δυσαρεστήσουν τη νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η οποία αποφάσισε εν είδει απάντησης να γίνει όσο πιο σοβαρή -και ενδεχομένως όσο πιο βλοσυρή- γίνεται για να αντισταθμίσει το χαμηλό επίπεδο. Το στυλ της νέας κυρίας παρέπεμπε σαφέστατα στην Τζάκι Κένεντι – με την οποία ενδεχομένως να είχαν πολλά να πουν περί απιστίας.

Κατά τα άλλα, όμως, οι πολιτικές φιλοδοξίες του Ντόναλντ Τραμπ την έβρισκαν εντελώς αδιάφορη -σε αντίθεση με την Τζάκι- και κάπου εδώ αρχίζει να τελειώνει το σενάριο του τι ακριβώς έφταιγε για τη βλοσυρή πρώτη σύζυγο την ημέρα της ορκωμοσίας. Πέρα από τον απότομο χαρακτήρα του Τραμπ, το υποτιθέμενο bullying και τις δημόσιες παρατηρήσεις, αυτό που έκανε πραγματικά τη Μελάνια να είναι κατηφής είναι η απόλυτη άρνησή της να εκτελέσει τα καθήκοντα της πρώτης κυρίας. Είναι κάτι που το είχε δηλώσει στον ίδιο με σαφήνεια εξαρχής όταν ετέθη το δίλημμα του τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει για ανταποκριθεί στον νέο της ρόλο. Η Μελάνια δεν θέλει να κατοικήσει στον Λευκό Οίκο, ούτε να αφήσει τη λατρεμένη της Νέα Υόρκη για να βρεθεί έγκλειστη σε ένα ψυχρό κτίριο γεμάτο αποστασιοποιημένο προσωπικό και υποχρεώσεις. Ο Τραμπ δεν είναι άνθρωπος που κατανοεί, πόσο μάλλον συγχωρεί ένα σφάλμα που δεν οφείλεται στη δική του αμετροέπεια.

Από το χαμόγελο στην παγωμάρα: η αστραπιαία αλλαγή έκφρασης της Μελάνια την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ έχει πυροδοτήσει μπαράζ αναλύσεων για τη γλώσσα του σώματος που προδίδει μια γυναίκα σε κατάθλιψη 



Το καψόνι και το πρώτο ραντεβού

Αν άλλωστε κάτι κρατούσε τη Μελάνια κοντά στον σύζυγό της στον περίφημο Πύργο Τραμπ στην 5η Λεωφόρο -εκτός από τα Gucci που αγόραζε, όπως λένε οι ένοικοί του, το πρωί αντί για καφέ-, ήταν η ίδια η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το όνειρό της να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ο πάμπλουτος ατζέντης της, Ζόμπολι, της πρότεινε δουλειά σε μια σειρά από διαφημιστικά ως μοντέλο. Σε ένα από τα πάρτυ που οργάνωσε ο Ζόμπολι έτυχε να είναι καλεσμένος και ο πανίσχυρος Τραμπ. Παρότι ο τελευταίος δεν ήταν μόνος του, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την εξωτική ομορφιά της πανέμορφης Σλοβένας και, φροντίζοντας να στείλει τη συνοδό του στην τουαλέτα, της έπιασε με άνεση την κουβέντα.

Ηταν αρκετά μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να βρεθεί στο τραπέζι της και να ζητήσει τον αριθμό του τηλεφώνου της – μόνο που η Μελάνια αρνήθηκε. Πονηρά σκεπτόμενη, ζήτησε εκείνη τον δικό του αριθμό και για να τον ιντριγκάρει δεν τον πήρε αμέσως, αφήνοντας πρώτα να περάσει μια εβδομάδα προτού αποπειραθεί την πρώτη κλήση που οδήγησε στο πρώτο ρομαντικό ραντεβού μεταξύ τους. Εκείνος τότε ήταν 52 ετών και εκείνη 28, μια σεβαστή διαφορά ηλικίας ακόμα και για εφήμερη σχέση, η οποία άρχισε πολύ γρήγορα να δείχνει ότι η Μελάνια δεν ήταν μια αδιάφορη μονάδα στην αμέτρητη λίστα γυναικών του Τραμπ. Ωστόσο δεν έλειψαν οι απιστίες -οι οποίες είχαν κάνει κάποτε την πρώην σύζυγό του, Ιβάνα, να τον ισοπεδώσει αποσπώντας του ένα μυθικό ποσό για διατροφή-, αναγκάζοντας τη Μελάνια να είναι εξαρχής επιφυλακτική μπροστά στη φήμη του αθεράπευτου γυναικοκατακτητή. Γρήγορα μάλιστα διαπίστωσε και η ίδια ότι οι φήμες ήταν παραπάνω από αληθινές και ύστερα από απανωτά γεγονότα με άλλες γυναίκες, όπως είχε εκμυστηρευτεί σε κοινούς φίλους, του ζήτησε να χωρίσουν.

Οταν τελικά επέστρεψε, ύστερα από περίπου έναν χρόνο, ήξερε ότι το κάνει με τίμημα εκτός από την απιστία και την επιθετικότητα ενός ανθρώπου που οι φιλοδοξίες του τον έκαναν να μην έχει κανένα όριο: ούτε στον τρόπο που της έθετε τους κανόνες, ούτε στην προσοχή που απαιτούσε διαρκώς από εκείνη. Ως δώρο βέβαια της έδινε την οικονομική ασφάλεια και την υπόσχεση ότι η ίδια θα είναι ελεύθερη να ξοδεύει όσα νομίζει και να είναι η κυρία του σπιτιού – σε αυτό το υπερκιτσάτο κατασκεύασμα που δεν θα άντεχε ούτε ο αυτοκράτορας Λουδοβίκος. Δεν άργησε να έρθει και το παιδί -ο πολυαγαπημένος της γιος Μπάρον- και ο συζυγικός βίος άρχισε να αποκτά την εικόνα της σταθερότητας. Παλιοί φίλοι όμως, που ήξεραν τη Μελάνια από μικρή, απέδιδαν αλλού την απόφασή της να παντρευτεί έναν διαβόητο γυναικά και υπερσυντηρητικό μισογύνη με έχθρα για τους ξένους. «Πάντα ήθελε ένα πατρικό πρότυπο», λένε, και παραπέμπουν στην εξωφρενική ομοιότητα που έχει ο πατέρας της Βίκτορ Kνάους, με τον Ντόναλντ. Με ανάλογο ύψος και αντιλήψεις, οι δύο άνδρες μοιάζουν σχεδόν στα πάντα, ακόμα και στην εξωτερική εμφάνιση: έχουν ίδιο ξεφτισμένο ξανθοκόκκινο χρώμα μαλλιών και σουλούπι.

Οι υπόλοιπες ομοιότητες ή διαφορές δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένες, δεδομένου ότι κανείς -πόσο μάλλον ο ίδιος ο Τραμπ- δεν φρόντισε να τις μάθει. Κι αυτό γιατί ο σημερινός πλανητάρχης δεν θέλησε να επισκεφθεί την αγαπημένη πατρίδα της συζύγου του παρά μία και μόνο φορά, λίγο πριν τον γάμο τους, όταν αποφάσισε να γνωρίσει τα πεθερικά του προκειμένου να ζητήσει επίσημα το χέρι της, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις εκτάσεις με το πράσινο και τις παγωμένες λίμνες. Τα πάντα άλλωστε τα φανταζόταν ως ένα απέραντο γήπεδο γκολφ. Οι ερωτήσεις του για τον τόπο καταγωγής της Μελάνια εξαντλήθηκαν σε εκείνη τη μοναδική επίσκεψη.

Φυσικά το Διαδίκτυο γέμισε τρολιές, με πιο πετυχημένη εκείνη που θέλει μέσα στο γαλάζιο κουτί με το δώρο που έδωσε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ στο ζεύγος Ομπάμα να κρύβεται το μήνυμα «HELP!» 

Και μαζί και χώρια

Κατά τα άλλα, ο συζυγικός βίος κυλούσε ομαλά ακριβώς επειδή, όπως έχουν ομολογήσει και οι δύο κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους, έκαναν τακτικά σεξ, μοιράζονταν χωριστά μπάνια για να μην ακούνε ο ένας τον άλλον να «πέρδεται», όπως είχε πει επί λέξει ο νέος πλανητάρχης – και είχαν άπλετο ελεύθερο χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του. Σε αυτόν ο Τραμπ ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του και η Μελάνια με τον γιο της, αν και οι δημοσιογράφοι αμφιβάλλουν. Αγαπημένο της χόμπι παραμένει η γυμναστική pilates και τα ψώνια, αν και είναι σίγουρα σοκαριστικό για ένα πρώην μοντέλο να μην αγαπάει τα ξενύχτια.
Να όμως που ο νέος της ρόλος πλέον της απαγορεύει να τριγυρνάει αμέριμνη στην πόλη και να επισκέπτεται τα μαγαζιά.  Ο,τι όμως και να κάνει, το θέμα είναι ότι παραμένει παντελώς αδιάφορη ως προσωπικότητα – με μοναδική εξαίρεση την εντύπωση που ασκεί στα ανδρικά βλέμματα.

Παρόλη την ουδέτερη περσόνα της, όλα τα περιοδικά ασχολούνται πλέον, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, με τη Μελάνια. Ενα από τα πιο σοβαρά μάλιστα, το «New Yorker», το οποίο διαβάζουν αποκλειστικά οι διανοούμενοι, χρειάστηκε να καταναλώσει χιλιάδες λέξεις για να αποδείξει πόσο αδιάφορη είναι. «Το μόνο ταλέντο που έχει είναι να διακρίνει τα πανάκριβα κοσμήματα από τα φτηνά. Απόδειξη ότι δεν μπόρεσε ποτέ να πλασάρει και να πουλήσει τίποτα. Ακόμα και η Μόνικα Λεβίνσκι λάνσαρε ένα lipstick που έγινε ανάρπαστο (Club Monaco Beauty Sheer Lipstick in Glaze), αλλά ποτέ δεν υπήρξε κάποια “τάση Μελάνια”. Τα ρούχα της είναι, παραδόξως, επιλεγμένα εντελώς στην τύχη. Το πιο αξιομνημόνευτο εξάρτημά της είναι ένα ζευγάρι διαμαντένιες χειροπέδες – αρκεί να ρίξετε μια ματιά σε σχετική φωτογράφηση για το “GQ” προκειμένου να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές», γράφει το γνωστό περιοδικό.

Και πώς να μη σχολιαστεί η αλλαγή διάθεσης όταν χόρεψε με τον επιλοχία λίγο μετά; Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ κυριολεκτικά έλαμπε


Αδιαφορεί για το πρωτόκολλο της «πρώτης κυρίας»

Ωστόσο τα κακά δημοσιεύματα που σε λίγο θα κάνουν ακόμα και τις φεμινίστριες να εξαγριωθούν για το bullying που υφίσταται η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ξεχνάνε ότι αν οι αρθρογράφοι αδιαφορούν ή απεχθάνονται τη Μελάνια, υπάρχουν άλλοι τόσοι άνδρες που δεν θα ξεχνούσαν ποτέ άπειρες λεπτομέρειες του σωματότυπού της, όπως τα ατελείωτα πόδια της, τα αισθαντικά χείλη της, το γαλάζιο σαν κοβάλτιο βλέμμα της που αιχμαλώτισε τους ψηφοφόρους του Τραμπ που αποφάσισαν ότι ήθελαν να έχουν αυτήν για πρώτη κυρία μόνο και μόνο για να τη βλέπουν καθημερινά. Γιατί ο μάγκας τα κατάφερε καλύτερα από εκείνους: ο Τραμπ έχει για σύζυγο μια γυναίκα που οι περισσότεροι απλώς θα ονειρεύονται, κόντρα στις ειρωνείες των πνευματικών ανθρώπων ή των δημοσιογράφων.

Το εκτόπισμα της Μελάνια έχει εντυπωσιάσει ένα κοινό που μέχρι πρότινος έδειχνε παντελή αδιαφορία για την πολιτική, αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο δύσκολα θα φανταζόταν την εξωτική καλλονή-αμαζόνα του Βορρά να εναρμονίζεται με τον ρόλο της πρώτης κυρίας. Να περιφέρεται δηλαδή στον Λευκό Οίκο υπογράφοντας μενού και διάφορα εθιμοτυπικά έγγραφα ή να δίνει εντολές για το πώς ακριβώς θα πρέπει να είναι στρωμένο το τραπέζι. Ολα αυτά η Μελάνια τα θεωρεί απαράδεκτα. Για την ώρα δηλώνει ότι προτιμά να παραμείνει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Το αντάρτικο της ατίθασης Σλοβένας ωστόσο δεν τελειώνει εδώ και συνεχίζεται με την άρνησή της να συμμετάσχει σε δεξιώσεις και επισημότητες – πόσο μάλλον σε επίσημες επισκέψεις. Ξέροντας ότι κυρίαρχη στον Λευκό Οίκο θα είναι η άκρως ικανή και δραστήρια Ιβάνκα, η Μελάνια προτιμάει να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις, όσο και αν αυτό σοκάρει το αμερικανικό έθνος. Οι κακεντρεχείς αναλύσεις στα διάφορα περιοδικά ωστόσο αποδίδουν την άρνησή της και σε έναν ακόμα λόγο: στο γεγονός ότι έχει βαθιά επίγνωση της ανεπάρκειάς της. Πώς αλήθεια μια γυναίκα που δεν ξέρει τέλεια αγγλικά ή που τέλος πάντων δεν μπορεί να σταθεί σε δημόσιες αγορεύσεις μπορεί να είναι η πρώτη κυρία;

Ξέροντας ότι κυρίαρχη στον Λευκό Οίκο θα είναι η άκρως ικανή και δραστήρια Ιβάνκα, η Μελάνια προτιμάει να κρατήσει αποστάσεις (αλλά μάλλον και… μούτρα),
όσο και αν αυτό σοκάρει το αμερικανικό έθνος 


«Ακολουθεί ταπεινωμένη» 

της Μίνας Αγγελίνη

Τι είναι η Μελάνια για τον Τραμπ; Ενα αντικείμενο του πόθου; Μια εκτυφλωτικά όμορφη σύζυγος που απλά θα τον συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις του; Μια ακόμη σύζυγος -η τρίτη!- με την οποία έχει μια παγερή και αδιάφορη σχέση ή μήπως η «Ραπουνζέλ» που είναι αιχμάλωτη στον Πύργο Τραμπ, φροντίζει τον μικρότερο γιο του και ετοιμάζεται να του δώσει τα παπούτσια στο χέρι;

«Η θλιμμένη Μελάνια» είναι ο τίτλος αμερικανικών ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν χρήστες στα social media, τα οποία θεωρούν ότι η παγωμένη σχέση με τον σύζυγό της αποτυπώνεται στο πρόσωπό της. Το περίφημο βίντεο από την ορκωμοσία που ανέβασε στο Facebook ο χρήστης «Blast Avenue» πυροδότησε σειρά σχολίων, τρολ, αλλά και αναλύσεων από ειδικούς στη γλώσσα του σώματος:

## «Independent»: «Η Μελάνια δεν είναι ευτυχισμένη στον γάμο της. Είναι αιχμάλωτη. Απελευθερώστε τη». Για τη βρετανική εφημερίδα αλλά και το αυστραλιανό δίκτυο News.com, που επικαλούνται την Πάτι Γουντ, ειδική σε θέματα γλώσσας του σώματος, στη σχέση τους δεν υπάρχει τρυφερότητα και ζεστασιά. Αυτό που βλέπαμε με το ζεύγος Ομπάμα, απλά ξεχάστε το. Τα στιγμιότυπα μιλούν από μόνα τους: Οταν η προεδρική λιμουζίνα σταμάτησε έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε λες και δεν συνοδευόταν. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να χαιρετήσει τη Μισέλ και τον Ομπάμα, αλλά ξέχασε την Μελάνια που ακολούθησε με το πακέτο του δώρου για τη Μισέλ. «Δεν υπολόγισε καν τη Μελάνια Δεν έσπευσε καν να τη βοηθήσει να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος προπορεύτηκε σχεδόν 15 βήματα, με τη σύζυγό του να τον ακολουθεί ταπεινωμένη», επισημαίνει η Πάτι Γουντ και συνεχίζει: «Ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω. Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχει αυτό το ζευγάρι; Σίγουρα πάντως όχι αυτή που έχει το ζεύγος Ομπάμα. Ούτε τρυφερά φιλιά, ούτε αγαπησιάρικες ματιές, ούτε αγκαλιές, ούτε να περπατούν μαζί χεράκι-χεράκι».

## Yahoo7.be: Το βελγικό δίκτυο περιγράφει τη Μελάνια ως ένα αντικείμενο που παίζει στην ουσία τον ρόλο της «γλάστρας» στη χλιδάτη ζωή του Αμερικανού Μίδα.

## «Telegraph»: Για τη βρετανική εφημερίδα η Μελάνια έχει το πρόσωπο μιας κακοποιημένης γυναίκας. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα 8 δευτερόλεπτα από το βίντεο των συνολικά 44 δευτερολέπτων που μαρτυρά την ξαφνική ψυχολογική μετάπτωση της Μελάνια στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.

«Vanity Fair»: Στο τεύχος του περασμένου Νοεμβρίου, το αμερικανικό περιοδικό έγραφε ότι η Μελάνια δεν επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει τον τίτλο της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ. Επειδή η ίδια ήξερε πως ο πολυάσχολος σύζυγός της θα την παραμελούσε ακόμη περισσότερο εντείνοντας το πρόβλημα στον γάμο τους, προτιμούσε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ως πρώην μοντέλο με διεθνή καριέρα, ήξερε ότι ο φιλόδοξος σύζυγός της θα ήταν απορροφημένος 100% στα νέα του καθήκοντα και όχι σε αυτήν και τον γιο τους, Μπάρον. Εξάλλου, η αδυναμία του Τραμπ για την αγαπημένη του κόρη, Ιβάνκα, ήταν κάτι που ανέκαθεν ενοχλούσε τη Μελάνια, η οποία προσπαθούσε με διπλωματία να χειριστεί το θέμα.

#Free Melania – #SaveMelania: «Απελευθερώστε τη Μελάνια» – «Σώστε τη Μελάνια», είναι τα hashtag, που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Οπως γράφει στο Twitter η χρήστης με το ψευδώνυμο «υπερευαίσθητη», «πράγματι αισθάνομαι άσχημα γι’αυτήν. Ο σύζυγός της δεν την εκτιμά και δεν φαίνεται καθόλου χαρούμενη. Δείχνει σαν να την κρατάει αιχμάλωτη». Ενας χρήστης μάλιστα αναφέρει στο Twitter ότι η τρίτη σύζυγος του Τραμπ αισθάνεται σαν να είναι αιχμάλωτη του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου. Για τους περισσότερους χρήστες των social media η σχέση του ζευγαριού είναι μια σχέση άχρωμη, άοσμη και άγευστη που κρέμεται από μια κλωστή..

Τον δρόμο των επιχειρήσεων στην Ιβάνκα τον έχει στρώσει προ πολλού ο πατέρας της, αφού την είχε πάντα δίπλα του, ακόμη και στα πιο δυνατά deals που έκλεινε με Κινέζους στον περίφημο Πύργο Τραμπ της 5ης Λεωφόρου

Το θρυλικό αφιέρωμα του «GQ» με τις διαμαντένιες χειροπέδες μνημονεύει ξανά ο σοβαρός
«Νew Yorker» των διανοουμένων, καταλήγοντας ότι «το μόνο ταλέντο που έχει είναι να διακρίνει τα πανάκριβα κοσμήματα από τα φτηνά»

Οι ωραίες γυναίκες -κατά προτίμηση ξανθές- είναι η αδυναμία του, κι αυτό
η Μελάνια το γνωρίζει πολύ καλά. Αλλωστε ήταν μόλις 28 ετών όταν
ο 52χρονος τότε Ντόναλντ τη φλέρταρε  

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis