Home / Ειδήσεις / Απίστευτο: 38 οπλίτες ζήτησαν να συνεχίσουν τη θητεία τους στα σύνορα!

Απίστευτο: 38 οπλίτες ζήτησαν να συνεχίσουν τη θητεία τους στα σύνορα!

Το ΓΕΣ τους απένειμε Ηθική Αμοιβή

Προτίμησαν Τήλο, Καστελόριζο, Πλάτη, Χελιδόνα και Σύμη από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την ώρα που οι περισσότεροι στρατιώτες «δίνουν μάχη» για μια μετάθεση κοντά στο σπίτι τους, προκειμένου να περάσουν μια όσο το δυνατόν ευκολότερη θητεία, 38 οπλίτες που ξεκίνησαν την θητεία τους στον Στρατό τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνταν πλέον μετάθεση, επέλεξαν να μείνουν και να συνεχίσουν τη θητεία τους στα σύνορα!

Συγκεκριμένα οι 38 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί στην E/ΕΣΣΟ 2016, δηλαδή τον Σεπτέμβριο σε μονάδες του Έβρου, καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, εθελοντικά και με δήλωσή τους, αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να μετατεθούν στο εσωτερικό, σε πόλεις
συμφερόντων τους και ζήτησαν να παραμείνουν μέχρι το πέρας της θητείας τους στις μονάδες που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

To ΓΕΣ συνεχάρη τους εν λόγω στρατιώτες, τους απένειμε με έγγραφη διαταγή Ηθική Αμοιβή «Συγχαρητήρια», καθώς αποδεικνύουν,  όπως αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, «το υψηλό φρόνιμα και το ήθος τους, καθώς επίσης και την σε υψηλό βαθμό αίσθηση του χρέους και του καθήκοντος προς την Πατρίδα». Τους χορήγησε επίσης πενθήμερη τιμητική άδεια.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis