Home / Ειδήσεις / Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Με τη συμμετοχή προσφύγων

Αθήνα
Δύο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της διεθνούς μέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Η μία πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Βικτωρίας και η δεύτερη, που διοργανώθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ από την πλατεία Ομονοίας, στέλνοντας οργισμένο μήνυμα κατά τη συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Και οι δύο κατέληξαν στο Σύνταγμα. Στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια συμμετείχαν και πρόσφυγες, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα το κέντρο της Αθήνας.

Στην κεντρική ομιλία της ΚΕΕΡΦΑ, τονίστηκε ότι το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μαζί με το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα θα δώσουν την μάχη «για να ακυρωθεί στη πράξη η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας. Δεν θα αφήσουμε να ανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και να γίνουν μαζικές απελάσεις προς την Τουρκία».

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη από την ΚΕΕΡΦΑ με αίτημα «να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες».

Το συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν και προσφυγές που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από τα Διαβατά, όπου φιλοξενούνται, έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης για «αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ενάντια στην Ευρώπη του ρατσισμού, των φραχτών και της ξενοφοβίας» που οργανώθηκε σε πολλές πόλεις, σε χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Αντιρατσιστικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Χιλιάδες διαδήλωσαν, επίσης, σε Λονδίνο, Γλασκώβη, Βιέννη, Λευκωσία, Ζυρίχη και Βαρκελώνη.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis