Home / Οικονομία / Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα

Αθήνα

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα, στον απόηχο της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P και εν μέσω σταθεροποίησης των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 540 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,07 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική ενισχύεται κατά 2,41% στα 0,255 ευρώ, η Eurobank σημειώνει άνοδο 1,76% στα 0,753 ευρώ, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,18% στα 0,172 ευρώ και η Alpha Bank κατά 1,12% στα 1,80 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,78%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,01%.

Αnοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,26%), των Τραπεζών (+1,65%) και της Τεχνολογίας(+1,27%)
Ανοδικά κινούνται 35 μετοχές, 4 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Q&R +8,98%, MIG +6,25%, Εθρωσύμβουλοι+3,52% και Motor Oil+2,81%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Παπουτσάνης-7,87%, Creta Farms -2,78%, Σαράντης-1,09% και ΟΛΠ-0,76%.

Πτωτικά κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τις μετοχές σε μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και αερίου να υποχωρούν καθώς εξασθένησε το ράλι στις τιμές πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που την Παρασκευή ενισχύθηκε κατά 3%, κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 0,7%. Από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει πτώση 8%.

Ο δείκτης Euro STOXX 50 και ο γερμανικός DAX επίσης σημείωναν πτώση κατά 0,5%, με τον DAX να βρίσκεται περίπου 20% χαμηλότερα από το υψηλό ρεκόρ που κατέγραψε τον περασμένο Απρίλιο.
Οι τιμές του πετρελαίου κινούνταν πτωτικά μετά το ράλι της Παρασκευής, οδηγώντας κατά συνέπεια σε απώλειες τις μετοχές εταιριών όπως η BP, η Royal Dutch Shell και η Total.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν υποχωρήσει από τις αρχές του 2016, εν μέρει λόγω ενδείξεων για επιβράδυνση στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και βασικό καταναλωτή πετρελαίου και μετάλλων. Η κατάσταση στην Κίνα έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου, παράλληλα με τις ανησυχίες για υπερβάλλουσα προσφορά στην αγορά πετρελαίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About admin