Home / Ελλάδα / Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στην Λακωνία – πληροφορίες για εγκλωβισμό ανθρώπων.

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στην Λακωνία – πληροφορίες για εγκλωβισμό ανθρώπων.

Ελλάδα

Εκκενώθηκε και το Κέντρο Υγείας-Συγκλονιστικές φωτογραφίες.
17.07.2015 – 14.40

Πύρινη κόλαση είναι σε εξέλιξη στην Λακωνία με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωριά που έχουν εκκενωθεί, αγροικίες που έχουν καεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται, όπως αναφέρουν πηγές, για Ελβετό τουρίστα 52 ετών.

Την ίδια ώρα, καναντέρ CL-215, το οποίο συμμετείχε στο έργο κατάσβεσης πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε μία πλαγιά, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, καλά στην υγεία τους είναι οι δύο πιλότοι. Στρατιωτικό ελικόπτερο μεταβαίνει στην περιοχή για να παραλάβει τους δύο χειριστές.

καναντερ

Η φωτιά που έχει πάρει απειλητικές διαστάσεις, εκδηλώθηκε στις 03:45 τα ξημερώματα της Παρασκευής, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.

νεκροταφιο

Η φωτιά εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο (έχει 15 χλμ μήκος) κι όπως αναφέρει το apela, έχει φτάσει πλέον κοντά στο νεκροταφείο της Νεάπολης, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε δύο αγροικίες.

 

Να σημειωθεί ότι τα 300 άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου, μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Πορφυρούσσα» στη Νεάπολη.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των παραθεριστών από τις παραλίες Αγίας Μαρίνας και Προφήτη Ηλία στη Νεάπολη Λακωνίας.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 50 οχήματα και 120 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δύο ακόμα αεροσκάφη έφτασαν από Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ελικόπτερο Super Puma, μεταφέροντας 10 άτομα της ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή.

Το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος το χαρακτηρίζει εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του μεγάλου κυματισμού στην θάλασσα είναι πολύ δύσκολο για τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να γεμίσουν με νερό.

κόλαση στην Λακωνία

κόλαση στην Λακωνίακόλαση στην Λακωνία
Να σημειωθεί ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι, Άγιος Νικόλαος, Φαρακλό, και Μεσοχώρι, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις στο Λάχι. Τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης, με τους γιατρούς και προσωπικό να παίρνουν ότι μπορούν από τα απαραίτητα πράγματα μαζί.

κόλαση στην Λακωνία

κόλαση στην Λακωνία

 

κόλαση στην Λακωνία
Πηγή φώτο: humblelore, report24

Πηγή: http://www.star.gr/

About gus_maverick