Home / Οικονομία / Αλληλεγγύη υπό σκληρούς όρους από την Φινλανδία

Αλληλεγγύη υπό σκληρούς όρους από την Φινλανδία

«Θέλουμε κάποιες εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση, είναι πολλά τα διακυβεύματα. Πολλοί μιλούν για αλληλεγγύη, αν υπάρξει δέσμευση για να δανείσουμε χρήματα θα πρέπει να έχουμε όρους», δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Δεν θα προβούμε σε ελάφρυνση χρέους», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις αλλά ο χρόνος τελειώνει.

«Δεν θέλουμε να βγει η Ελλάδα εκτός ευρώ αλλά θα πρέπει να μας δείξει ότι θέλει να μείνει. Δεν εξετάζουμε δάνειο – γέφυρα. Χρειαζόμαστε αλλαγή στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, ο Στουμπ είπε πως δεν νομίζει πως ένα άτομο μπορεί να επιφέρει την αλλαγή. «Το σημείο – κλειδί είναι η ελληνική κυβέρνηση να μας πει τι θέλει μετά το δημοψήφισμα. Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα αλλά υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Εξετάζουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Εξετάζουμε τον ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα. Δεν εξετάζουμε Grexit» δήλωσε.

About totritomati