Home / Internet / Αιφνιδιαστική συνεργασία Google-Facebook για την αναζήτηση σε smartphone

Αιφνιδιαστική συνεργασία Google-Facebook για την αναζήτηση σε smartphone

Όταν κάνετε αναζήτηση στο Google από το smartphone σας, η μηχανή αναζήτησης θα επιστρέφει αποτελέσματα από το περιεχόμενο που κοινοποιείται δημόσια στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών που εμφανίζονται δημόσια από το προφίλ των χρηστών, post και status updates. Με το κλικ στα αποτελέσματα αυτά, θα ανοίγει το Facebook app (deep links). Επίσης, το ρομποτάκι της μηχανής της Google διατρέχει τις Σελίδες, τις Ομάδες και τις Εκδηλώσεις στο Facebook -για να εξυπηρετήσει την αναζήτηση μέσω browser στο WWW αλλά και μέσω του δικού του mobile search από smartphone/tablet. Από την άλλη, η μηχανή της Google δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα που απαιτούν από τον χρήστη να είναι μέλος της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης -τότε η αναζήτηση θα πρέπει να γίνει από την μηχανή του Facebook.

Η συμφωνία των δυο μερών φανερώνει την ανάγκη που έχει πλέον η Google να αποφέρει αποτελέσματα δεικτοδοτώντας δεδομένα που κρύβονται μέσα στα app -κάτι για το οποίο απαιτείται η συνεργασία των εταιρειών που τα έχουν αναπτύξει, στην προκειμένη περίπτωση της Facebook Inc. Από την άλλη μεριά, το κοινωνικό δίκτυο θεωρεί μάλλον ευνοϊκό το γεγονός ότι μια αναζήτηση στο Google από το smartphone μπορεί να οδηγεί στο δικό της app, αυξάνοντας τον χρόνο που τα μέλη της επισκέπτονται την κοινότητα.

H συμφωνία που επιτρέπει το λεγόμενο Google App Indexing από το Facebook δεν αφορά σε όλους τους χρήστες φορητών συσκευών -μόνο όσους έχουν Android. Οι αναζητήσεις από iPhone/iPad (από το Safari ή από τον Chrome browser) ή από smartphone με Windows Mobile δεν ανοίγουν το Facebook app.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500040148#ref=latestarticles

About basilis progressive