Home / Ειδήσεις / Άστατος σήμερα ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Άστατος σήμερα ο καιρός – Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Αναλυτική πρόγνωση

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες από το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς βρoχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – Αναμένουμε σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια οπού τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα. Αναμένονται αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις. Κατά τόπους όμβροι θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28. και στην Κρήτη από 19 έως 26.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, αυξημένες από το μεσημέρι, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς βρoχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Βροχοπτώσεις ή όμβροι θα εκδηλωθούν προς το βράδυ, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια οπού τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα ανατολικά θα ενταθούν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και από τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί πρόσκαιρα το πρωί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους κυρίως στα βόρεια όπου τις απογευματινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα έχουμε αύριο

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί
Βορειοδυτικοί πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis