Home / Πολιτική / Άδωνις και Χατζηδάκης οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ

Άδωνις και Χατζηδάκης οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ

Διαβάστε ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του κ. Γεωργιάδη και τι αναλαμβάνει ο κ. Χατζηδάκης

Στο πλαίσιο της γραμμής για «δημιουργική διεύρυνση», αλλά και εξισορρόπησης των υπαρκτών διαφορετικών ιδεολογικών ρευμάτων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  εντάσσεται, σύμφωνα με πηγές από τη Συγγρού, η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει αντιπροέδρους τους βουλευτές Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Προερχόμενοι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ο μεν κ. Γεωργιάδης από την Δεξιά, ο δε κ. Χατζηδάκης από την φιλελεύθερη Κεντροδεξιά πτέρυγα, οι δύο νέοι αντιπρόεδροι σηματοδοτούν, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη την βούληση του νεοεκλεγέντος προέδρου για «αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας» σε τρόπον ώστε «να καταστεί το συντομότερο δυνατόν η μεγάλη Παράταξη που θα αποτελέσει την εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης».

Παράλληλα, με τις αρμοδιότητες που τους απένειμε, στον κ. Χατζηδάκη τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και στον κ. Γεωργιάδη τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να υπογραμμίσει τους δύο πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια του να βρεθεί η ΝΔ σε τροχιά εξουσίας.

Οι πυλώνες αυτοί είναι, από τη μια, η διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων και, από την άλλη, η ένταση της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος που, κατά το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, «συνάδουν», όπως λένε, «με τη διακήρυξη του κ. Μητσοτάκη για άσκηση σκληρής και αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στη Συγγρού διαψεύδουν τα περί «γκρίνιας για την ανέλιξη του κ. Γεωργιάδη που φημολογείται ότι εκφράζεται «από μετριοπαθή στελέχη με καραμανλικές αναφορές», υποστηρίζοντας ότι «οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες του νέου προέδρου οδηγούν στην αξιποποίηση όλου του στελεχιακού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς και με βάση τις ικανότητες του καθενός».

Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος, ως γνωστόν, διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ και στον δεύτερο γύρο στήριξε ενθέρμως τον κ. Μητσοτάκη, σε δηλώσεις του εξέφρασε ικανοποίηση για τον ορισμό του, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο, όπως είπε, θα βάλει όλες του τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί.

«Η Έλλάδα χρειάζεται αλλαγή σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα. Και πιστεύω ότι με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα το καταφέρουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον έτερο αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη.

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη», έγραψε στο twitter o Κωστής Χατζηδάκης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον ορισμό των αντιπροέδρων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ: «Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του κόμματος ο βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου».


Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/545543/adonis-kai-hatzidakis-oi-duo-adiproedroi-tis-nd/

About admin