Home / Διεθνή / Παρέλαση της Κου Κλουξ Κλαν για τη νίκη του Τραμπ

Παρέλαση της Κου Κλουξ Κλαν για τη νίκη του Τραμπ

Στη Βόρεια Καρολίνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνει έμπρακτα την στήριξή της προς τον Τραμπ

Με μία παρέλαση στη Βόρεια Καρολίνα, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Δεκέμβρη σχεδιάζουν να γιορτάσουν οι «Λευκοί Πιστοί Ιππότες», ομάδα της Κου Κλουξ Κλαν, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνει έμπρακτα την στήριξή της προς τον Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης, είχε ταχθεί υπέρ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών, ενώ αρκετοί εκπρόσωποί τους δεν σταμάτησαν να τον εκθειάζουν.

«Η νύχτα της εκλογής του Τραμπ, υπήρξε μία από τις πιο εκπληκτικές της ζωής μου» ήταν τα λόγια του David Duke, κεντρικού μέλους της οργάνωσης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι άνθρωποί μας συνέβαλλαν στον να νικήσει την Χίλαρι».

Ποια ήταν όμως η αντίδραση του Τραμπ;

Μπορεί ο ίδιος αρχικά να αρνήθηκε να αποκηρύξει την υποστήριξη της ΚΚΚ, στην συνέχεια όμως αναγκάστηκε να το πράξει… Συγκεκριμένα ο γιος του, Έρικ Τραμπ, δήλωσε για τον David Duke ότι «Του αξίζει μία σφαίρα στο κεφάλι».

Εντύπωση προκαλεί πάντως και ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Στο ερώτημα «πώς θα ξαναγίνει μεγάλη η Αμερική» δόθηκε η εξής απάντηση: «Η Αμερική ιδρύθηκε από έναν λευκό χριστιανό Ρεπουμπλικάνο, και μόνο με έναν τέτοιο θα επιστρέψει στις ένδοξες εποχές».

Η προτίμηση της ΚΚΚ στον Τραμπ, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει και διαδικτυακός πόλεμος με τους οπαδούς της Χίλαρι να επιτίθενται στους υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορώντας τους για ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis