Home / Ειδήσεις / Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Άτομα με αναπηρία διαδηλώνουν αυτή την ώρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τις περικοπές στα επιδόματά τους.«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε “Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!”, παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα» αναφέρει η Ε.Σ.Α.μεΑ. σε ανακοίνωσή της.
Και συνεχίζει:
«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας ζητάμε εξειδικευμένη προστασία ως γυναίκες, παιδιά, πρόσφυγες/μετανάστες με αναπηρία.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, εναντιωνόμαστε στις πολιτικές που αποτυπώνονται σε μια σειρά μέτρων, όπως:
– Στο κόψιμο των επιδομάτων, των μοναδικών οικονομικών πόρων για χιλιάδες από εμάς,
– Στις δυσβάσταχτες περικοπές των συντάξεών μας,
– Στην αποσάθρωση των υπηρεσιών υγείας,
– Στα λουκέτα σε δομές που φιλοξενούν ή απασχολούν παιδιά με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
– Στον κίνδυνο να μπει λουκέτο σε δομές που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργούμε για τα παιδιά μας εμείς οι ίδιοι οι γονείς ατόμων με αναπηρία, σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, σε Κέντρα Διημέρευσης και σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας,
– Στις περικοπές στην χρηματοδότηση δομών κλειστής φροντίδας, όπου διαβιούν άτομα με αναπηρία σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένα από Θεό και ανθρώπους.
Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, διαμαρτυρόμαστε:
– Για τις μη μόνιμες προσλήψεις στην Ειδική Εκπαίδευση,
– Για την αύξηση του ποσοστού ανεργίας στα άτομα με αναπηρία και στα μέλη των οικογενειών μας,
– Για την έλλειψη ειδικών πολιτικών για τα ξεχασμένα στα νησιά και στις παραμεθόριες περιοχές άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση,
– Για τον άδικο συνυπολογισμό του αναπηρικού επιδόματος (διατροφικού, εξωιδρυματικού, απολύτου αναπηρίας, κίνησης κ.λπ.) στο εισόδημα για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, την ώρα που η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να κωφεύει στο αίτημα του αναπηρικού κινήματος να υπολογιστεί αυτό το πρόσθετο κόστος της Αναπηρίας και οδηγεί νομοτελειακά μέχρι και να χάσουν το σπίτι τους άτομα με βαριές αναπηρίες ή γονείς παιδιών με αναπηρία!
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε! Από το συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου ας μην λείψει κανείς!».

About Andreas Chondros