Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Η ΑΕΚ νίκησε στη Λάρισα με Πλατέλλα και Ανέστη

Η ΑΕΚ νίκησε στη Λάρισα με Πλατέλλα και Ανέστη

Νίκησε με 2-1

Aθήνα
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Πλατέλλα και τον Γιάννη Ανέστη, η ΑΕΚ πέρασε από τη Λάρισα με νίκη 2-1 επί της ΑΕΛ και ανέβηκε στην 2η θέση της Super League με 10 βαθμούς μετά τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε αγώνων.

Ο βραχύσωμος επιθετικός σκόραρε στο 4ο και το 33ο λεπτό, ενώ ο 26χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις κι έτσι οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από τη μείωση του σκορ με τον Ναζλίδη στο 33΄. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η Ενωση, λόγω αποβολής του Γκάλο στο 73΄.

Μόλις στο 4ο λεπτό το εκπληκτικό τακουνάκι του Μάνταλου, γκρέμισε την αμυντική ισορροπία των Λαρισαίων. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Πλατέλλα κι αυτός με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ απείλησε με κεφαλιά του Ναζλίδη και φανταστική απόκρουση του Ανέστη (10΄), αλλά και με διαγώνιο πλασέ-άουτ του Ντοντό (28΄).

Στο 30΄ από… καραμπόλες μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Πλατέλλα, ο οποίος ακριβώς με το ίδιο σουτ την έστειλε ακριβώς στην ίδια γωνία και… 0-2. Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση καθώς στο 33΄ ο Ναζλίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Τσιγκρίνσκι και μείωσε ξαναβάζοντας πολύ γρήγορα την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 38΄ παραλίγο ο Φάρκας να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, όμως στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Καβουσάκη, ενώ στο 42΄ σε πανομοιότυπη φάση ο Γιόχανσον με κεφαλιά την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Η Ενωση έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς φτάνοντας κοντά στο τρίτο γκολ με τον Αραβίδη (47΄) και τον Κολοβέτσιο (63΄ σκόραρε με κεφαλιά αλλά ήταν -οριακά- σε θέση οφσάιντ). Παρόλα αυτά, ο Κετσπάγια αποφάσισε αδικαιολόγητα να δώσει το σύνθημα για… οπισθοχώρηση, αποσύροντας τον σκόρερ Πλατέλλα και τοποθετώντας τον Λαμπρόπουλο σε ρόλο δεύτερου ανασταλτικού χαφ.

Αμέσως η ΑΕΛ κέρδισε «μέτρα» στο γήπεδο, απείλησε άμεσα με κεφαλιά του Ντέλετιτς (71΄) που έφυγε άουτ και λίγο αργότερα βρέθηκε να αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Γκάλο. Σωστή η απόφαση του Κομίνη που έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο άσο για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη.

Στο 80΄ ο Ανέστης πραγματοποίησε νέα απίστευτη απόκρουση σε βολίδα του Ουρτάδο ενώ στο 84΄ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν «άψυχο». Η ΑΕΚ περνούσε δύσκολες στιγμές στο τελευταίο 20λεπτο και αμύνθηκε ηρωικά για να κρατήσει τους τρεις βαθμούς. Μια πολύτιμη νίκη που τη φέρνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Super League.

Διαιτητής: Κομίνης

Κίτρινες: Φατιόν, Γκόλιας – Τσιγρκίνσκι, Γκάλο, Γιόχανσον

Κόκκινη: Γκάλο (73΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΛ (Αγγελος Αναστασιάδης):
Καβουσάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (64΄ Ουρτάδο), Φατιόν (56΄ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Αβραάμ, Ντοντό, Ναζλίδης.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια):
Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (52΄ Αλμέιδα), Πλατέλλας (69΄ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (87΄ Μπακάκης).

* Μετά το σφύριγμα της λήξης αποβλήθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που διαπληκτίστηκε με τον Γιοβάνοβιτς

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis