Home / Διεθνή / Ζημιές εκατομμυρίων σε κτίρια της NASA προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου

Ζημιές εκατομμυρίων σε κτίρια της NASA προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου

Ανέπαφες οι πλατφόρμες

Κέιπ Κανάβεραλ
Ζημιές εκατομμυρίων σε κτίρια της NASA προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου, ο οποίος έπληξε τα νοτιοανατολικά παράλια των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα. Ο τυφώνας ωστόσο δεν προκάλεσε ζημιές στις πλατφόρμες και το υλικό εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Καθώς το μάτι του τυφώνα περνούσε 32-40 χιλιόμετρα ανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαστημικού κέντρου, αρκετές οροφές κτιρίων υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν. Το κέντρο άνοιξε ξανά την Τρίτη.

Εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έφερε ο τυφώνας πλημμύρισαν χώροι με εξοπλισμούς και έπιπλα, επισήμανε ο διευθυντής της NASA Ρόμπερτ Καμπάνα, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές σε εκατομμύρια. Σημείωσε ωστόσο ότι «θα μπορούσε να είναι και χειρότερα».

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης 39Α, την οποία η NASA νοικιάζει στην εταιρεία SpaceX του τεχνοκράτη δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, οι άνεμοι έφτασαν ταχύτητες 217 χλμ/ώρα 30 μέτρα από το έδαφος και μέχρι 138 χλμ/ώρα στο έδαφος. Η πλατφόρμα 39Α όμως και η παραπλήσια 39Β άντεξαν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

About Kostas Athanasoulis