Home / Βίντεο / Εξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα κανάλια: 2000 οικογένειες στην «αγχόνη» από το «μαύρο»

Εξω από τη Βουλή οι εργαζόμενοι στα κανάλια: 2000 οικογένειες στην «αγχόνη» από το «μαύρο»

Στάση εργασίας στα κανάλια από τις 12:00-16:00

Ζητούν να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας – Στη στάση συμμετέχουν όλα τα κανάλια, ανάμεσά τους και ο ΣΚΑΪ

Σε εξέλιξη είναι από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα η τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα έχουν στήσει κρεμάλα στην κολώνα με τα φανάρια ακριβώς έξω από την είσοδο της Βουλής των Ελλήνων δημοσιογράφοι και τεχνικοί εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στο μαύρο που προωθεί η κυβέρνηση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η κρεμάλα τοποθετήθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας στην οποία κρέμεται με ένα σπάγκο ένα κεφάλι το οποίο επάνω του γράψανε «2.000 οικογένειες» θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο οτι το κλείσιμο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών θα φέρει στο δρόμο 2.000 εργαζόμενους.

Οι διαδηλωτές έχουν κολλήσει πλακάτ στα κάγκελα και σε κολώνες επί της Βασιλίσσης Σοφίας ενώ χαρακτηριστικό είναι και ένα φυλλάδιο που δόθηκε και δείχνει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Αμύνης Πανό Καμμένο στην φυλακή.

Στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων υπάρχει προληπτικά και ομάδα των ΜΑΤ.

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης ζητούν:

– Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη.

– Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

– Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

– Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

About Kostas Athanasoulis