Και είναι συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο κορυφαίος μας σεφ ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για το αγαπημένο μας κυριακάτικο ψητό και μάς μαθαίνει απλά κόλπα και μυστικά που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που ετοιμάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο. Το ...
Read More »Από την κλασική λεμονάδα στην τέλεια λεμονόπιτα
Τα λεμόνια είναι στην καλύτερή τους εποχή και οι σεφ του Γαστρονόμου εμπνέονται από την ευωδιά, την αψάδα και τους χίλιους δυο τρόπους για να τα αξιοποιήσουν σε λιχουδιές για το βάζο, σάλτσες και λαδολέμονα, λαχταριστά καθημερινά και κυριακάτικα πιάτα ...
Read More »Πώς φτιάχνεται το απολαυστικό κανταΐφι;
Είναι το βασικό υλικό για ορισμένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά του κυριακάτικου τραπεζιού. Κι όμως, ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του τείνει να εκλείψει (vid) Αναρωτηθήκατε ποτέ πως προκύπτει το φίνο και ξεχωριστό φύλλο κανταΐφι; Για τα υπόλοιπα παραδοσιακά φύλλα ...
Read More »H ιστορία των Kelloggs κορν-φλέϊκς….
Μια φορά ήταν ένας ντροπαλός και ατάλαντος νέος, ένας ασήμαντος 25χρονος που ζούσε στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, ο οποίος ήταν επιτυχημένος χειρουργός και συγγραφέας ιατρικών βιβλίων, με πάθος για την έρευνα και τα πειράματα. Διευθυντής ο δεύτερος στο ...
Read More »Επιχειρηματικό μυαλό ……. παρασκευάζουν μαρμελάδα από μπύρα !!!
Η Nancy Warner από αρχαιολόγος έγινε επιχειρηματίας και παρασκευάζει μαρμελάδες με την επωνυμία «Potlicker». Μάλιστα η ίδια παρασκευάζει τη μοναδική μαρμελάδα στον κόσμο από μπύρα, που είναι μη αλκοολούχα. Η ιδέα προέκυψε όταν τελείωσαν τα φρούτα που είχε στο ψυγείο της ...
Read More »