Home / Ειδήσεις / Αμαλία Κάτζου: Ούτε ο Μαυρίκος, ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν

Αμαλία Κάτζου: Ούτε ο Μαυρίκος, ούτε ο Φράγκου με εκβίασαν

Ανατροπή στην υπόθεση

Αθήνα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση των εκβιασμών φέρνει στο φως Το Βήμα, καθώς η καταγγέλλουσα το κύκλωμα Αμαλία Κάτζου, δημοσιογράφος, εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ, μετά την προφυλάκιση του Παναγιώτη Μουσσά, απαλλάσσει τους Παναγιώτη Μαυρίκο και Χρήστο Φράγγο και στοχοποιεί μόνο τον Παναγιώτη Μουσσά, δηλώνοντας ότι δεν εκβιάστηκε ποτέ από τους δύο πρώτους.

Με την κατάθεση της στον ανακριτή, την 4η Μαρτίου 2016, αναφέρει άλλα πέντε sites επισημαίνοντας ότι δεν γνωρίζει εάν οι διαχειριστές τους είχαν γνώση ότι εκβιάζεται και ουσιαστικά αποδομεί την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

«Ο κ. Φράγκου ήταν ο προϊστάμενός μου στον ιστότοπο sofokleousin.gr και θεωρώ ότι, αν ήθελε να με εκβιάσει, θα το είχε κάνει ευθέως, πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε» αναφέρει. Σε άλλο σημείο λέει ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιος υπάλληλος υπήρξε ενδοτικός σε τέτοιες πιέσεις. Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν, όπως έκανε ο Μουσσάς».

Την ίδια ημέρα κατέθεσε στον ανακριτή και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης. «Είχαμε συνεννοηθεί με την κ. Κάτζου ότι θα βάλουμε ανώτατο όριο για διαφήμιση μέχρι 1.000 με 1.200 ευρώ ανάλογα με την επισκεψιμότητα κάθε ιστοσελίδας. Αρχές Φεβρουαρίου η κ. Κάτζου μου γνωστοποίησε αρχικά ότι ο κ. Μουσσάς της είχε προτείνει συνεργασία με διάφορα μέσα που αυτός κατέχει ή γνωρίζει, πλην όμως με υπερβολικά ποσά πάνω από το όριο που είχαμε θέσει ανωτέρω. Εγώ της είπα να αρνηθεί και η κ. Κάτζου είχε την ίδια άποψη» ανέφερε.

Γιάννα Παπαδάκου

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis