Home / Ειδήσεις / Kanelbullar: Φτιάξτε τα αυθεντικά ρολά κανέλας από την Σουηδία εύκολα και γρήγορα

Kanelbullar: Φτιάξτε τα αυθεντικά ρολά κανέλας από την Σουηδία εύκολα και γρήγορα

Τα σουηδικά αυτά ρολάκια κανέλας είναι πεντανόστιμα, όχι πάρα πολύ γλυκά, τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και ταιριάζουν τέλεια με ροφήματα (τσά, καφές), ενώ τρώγονται άνετα και σκέτα, ως επιδόρπιο ή ως δεκατιανό.Θέλετε κι άλλους λόγους για να τα φτιάξετε;Υλικά200 γρ βούτυρο 400 ml γάλα 50 γρ φρέσκια μαγιά 2 φλυτζάνι ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. κάρδαμο 2 κ.σ. κανέλα 7-10 γλυτζάνια αλεύρι 1 αυγόΕκτέλεσηΓια τη ζύμη:Λιώνουμε 100g βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε 50g φρέσκιαμαγιά, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, το κάρδαμο και όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε όταν ανακατευτούν τα υλικά να δημιουργήσουν ζύμη. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για 30-45 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη δίνοντάς της σχήμα τετραγώνου.Για τη γέμιση:Σ’ ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη και τηn κανέλα. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Ξεκινώντας από το κέντρο, απλώνουμε τη γέμιση προσέχοντας να αφήσουμε 1 εκατοστό κενό από τις άκρες. Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τις άρκες με το αυγό. Τυλίγουμε προς το μέρος μας δίνοντας στη ζύμη σχήμα κυλίνδρου. Αφήνουμε τη ζύμη να ηρεμήσει για 30-45 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες περίπου 3 εκ. η κάθε μία και τοποθετούμε τα κομμάτια σ’ ένα ταψί. Γαρνίρουμε με ζάχαρη ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 250°C για 8-10 λεπτά.Απολαμβάνουμε! TAGS: kanelbullarρολά κανέλαςΣουηδία Γράψτε το σχόλιό σας Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή

About ingr